Учасників житомирського “Майдансу” відправлять до армії

Сьогодні стало відомо, що учасників проекту “Майданс”, який проводить телеканал “Інтер” готуватимуть до півфінального виступу, який відбудеться 18 серпня у Києві на плацу Житомирського військового інституту радіоелектроніки імені Сергій Корольова.

Нагадаємо, Житомир є одним з дванадцятьох міст України, який ввійшов до півфіналу цього масштабного танцювального шоу-проекту. Переможець зможе втілити у життя соціальний проект. На це організатори виділяють 1 мільйон гривень. Як повідомила начальник управління культури міськради Лариса Харчук, якщо Житомир переможе, мільйон гривень піде на облаштування соціального центру реабілітації для дітей-інвалідів.

Сподівається на перемогу Житомира і міський голова Володимир Дебой. Для очільника міста участь Житомира у такому конкурсі це у першу чергу можливість напередодні Дня Міста, 75-ї річниці з дня утворення Житомирської області прорекламувати на всю Україну наш потенціал – молодь, талановитих режисерів і постановників, показати усім що ми маємо славну історію, культуру і традиції.

Режисер Петро Авраменко, який розробляє сценарій виступу житомирян, ознайомив членів виконавчого комітету міської ради з його орієнтовним планом. Все буде символічно: переплетіння християнських і язичицьких мотивів, символіка жита і миру, космос, герби Житомира і області – все це буде показано у формі вибудованих фігур з учасників проекту.

В “Майдансі” від Житомира приймуть участь 500 чоловік. Наразі вже домовлено що суттєву допомогу нададуть хореоргафічні школи Житомира, якими наше місто славиться не менш ніж славетними композиторами, письменниками, конструкторами, інженерами, представниками найрізноманітніших професій.