В Житомирі демонтували рекламну конструкцію з обличчям Геннадія Зубка: фото, відео

Вчора під кінець робочого дня з зупинки громадського транспорту працівники муніципальної міліції демонтували рекламну конструкцію – стенд з обличчям Геннадія Зубка, майбутнього кандидата від опозиції по мажоритарному округу № 62 (м. Житомир).

Біля цього стенду дівчина-агітатор роздавала інформаційні листівки та закликала ставити підписи за вищезазначеного політика, щоб надати йому народний мандат довіри на висунення у кандидати-мажоритарники.

Рекламна конструкція була встановлена незаконно. Під час офіційного рейду по недопущенню порушень правил розміщення зовнішньої реклами інспектори виявили цей незаконно встановлений зовнішній рекламоносій, – кажуть у міськраді.

Зовнішня реклама була встановлена на зупинці громадського транспорту. Переносний постер політика прикріплений скотчем до металевого корпусу зупинки громадського транспорту біля кінотеатру «Україна». Жодного дозволу на розміщення такої реклами, запевняють у КП «Реклама», не надавали.

Тому працівники муніципального підрозділу по охороні об’єктів комунальної власності у присутності представників КП «Реклама» та КП «Інспекції з благоустрою м. Житомира» склали Акт вилучення рекламного носія та вилучили рекламну конструкцію.

Виписати протокол про порушення Правил благоустрою та незаконне розміщення реклами працівникам відповідних підприємств не вдалося, – запевняють учасники рейду. Адже жінка, яка була присутня біля рекламного носія та збирала підписи на підтримку цієї ж політичної сили за лічені хвилини зникла із місця виникнення ситуації.

Жодного дозволу жінка не представила, лише повідомила, що її тут поставили. Категорично відмовилася будь що повідомляти про власника конструкції та про себе.

«У ході рейдового відпрацювання було виявлено незаконне розміщення рекламоносія на зупинці очікування громадського транспорту. Спільно з працівниками муніципального підрозділу по охороні об’єктів комунальної власності ми демонтували рекламний засіб та склали акт вилучення рекламного носія», – повідомив старший інспектор КП «Реклама» Юрій Горбатюк.

Через кілька хвилин представники опозиції прийшли до КП «Реклама» та до міськвиконкому із вимогою віддати їм вилучений рекламоносій та оригінал акту вилучення рекламоносія, тобто забрати всі докази порушення Правил благоустрою та незаконного розміщення реклами.

Там їм пояснили, що власники рекламної конструкції повинні звернутися до муніципальної міліції із заявою про те, хто являється власником реклами та проханням повернути спеціальну виносну конструкцію зовнішньої реклами.

Перед тим як повернути стенд на власників конструкції складуть адміністративний протокол за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення та змусять сплатити штраф.

В опозиції зовсім інша інтерпритація подій:

«В мене запитали, чи є дозвіл. Я сказала, що є. Пішла до сумки, вона була на лавці біля зупинки. Витягнула цей дозвіл, показала дівчині. Тільки заховала дозвіл, бачу – злетілася куча народу, їх штук десять було чоловіків, може й більше. Знову почали кричати, щоб показала дозвіл. Скільки ж можна його показувати? Я вже раз показала. Я за сумки – а вони до нашого майна! Кажуть, «забираємо». Я що, мала з ними битися? Хай Бог милує.

Ніякого акту вилучення не дали. Намагалися налякати, кричали на мене, аж з серцем погано стало. Працюємо як на фронті. Що то було? Намагалися зірвати збір підписів? Тож не вийде нічого…», – каже агітаторка.

Опозиціонери вважають, що це була спроба тиску на простих агітаторів, які працюють у наметах по збору підписів на підтримку Геннадія Зубка.