Перше вересня: чиновникам – ремонт кабінетів за півмільйона, а школярам… туалет на вулиці

У найвіддаленішій від центру міста загальноосвітній школі № 15 діти змушені ходити у туалет на вулиці, який не ремонтувався із 2004 року, а школа опалюється деревиною та вугіллям.

Школа №15 у Житомирі знаходиться на вулиці Максютова. Тут навчається близько 270 дітей, але школа недозаповнена.

«У нас хороша школа, хороший колектив і вчителі. Тут могло б навчатися більше дітей, але батьки, зважаючи на умови – відсутність внутрішнього туалету та дахи, що протікають, змушені віддавати своїх дітей у більш віддалені від дому школи, але які мають більш комфортні умови», – кажуть вчителі.

Батьки дітей, які навчаються у школі №15 кажуть, що багато роблять за свій рахунок, але добудувати туалет та відремонтувати дах за власні кошти не взмозі.

В той час як в місті є школа, яка потребує негайного ремонту, сесія міськоі ради планує витратити гігантську суму на ремонт дозвільного центру – заявив лідер Об’єднаної Опозиції ВО “Батьківщина” Житомирщини Геннадій Зубко на зустрічі з батьками та вчителями школи №15, які звернулися до нього по допомогу.

«Я наполягаю на тому, щоб на черговій сесії міської ради, гроші, які влада планує направити на ремонт «Дозвільного центру» були спрямовані на облаштування теплої внутрішньої вбиральні. Те, що роблять вчителі та батьки, – це подвиг. утримувати школу в такому стані при такому фінансуванні.

Дуже хотілося б, щоб сьогодні влада послухала та прийняла правильне рішення – виставила правильні пріоритети та попіклувалась не тільки про туалети, а й про будівництво харчоблоку та зробила все, щоб наступного року тут було вдвічі більше дітей. Вони є, тільки влада зобов’язана створити для них нормальні умови для навчання», – каже Зубко.

На найближчому засіданні міської ради, яке відбудеться 30 серпня, депутати «Фронту змін» порушать питання про виділення грошей із міського бюджету на будівництво санвузла у школі №15.