На Житомирщині з’явилися листівки із закликом Тимошенко голосувати за Піскуна. АУДІО

У Бердичеві розповсюджуються листівки нібито із закликом екс-прем’єра Юлії Тимошенко голосувати за колишнього генпрокурора Святослава Піскуна, кандидата по 63 мажоритарному округу.

“По 63-му виборчому округу із центром в місті Бердичеві Об’єднана опозиція не висунула жодного кандидата. Всі, хто заявляє про опозиційність, вводить людей в оману, – ідеться нібито у зверненні Тимошенко. – Проте вибір робити потрібно і я хочу вам сказати про людину, яку поважаю та підтримую усім серцем. Це єдина чесна людина в погонах — Святослав Піскун. Він був найбільш принципово чесним Генпрокурором, якого бачила Україна”.

Крім того, на місцевому радіо в якості агітації транслюють нібито аудіозвернення Тимошенко до мешканців 63-го округу. У ньому голос, дуже подібний на голос Тимошенко, закликає голосувати саме за Піскуна.

У прес-службі “Батьківщини” запевняють, що це є фальшивка і про такі факт взагалі не чули

Факт використання провладними кандидатами образу Тимошенко свідчить про надзвичайну популярність екс-прем’єр-міністра, прокоментувала Марина Сорока.

__________________________________________________________________________________________________________

“Я хочу сказати, що влада намагається усіляко використовувати імідж Юлії Володимирівни навіть для своїх кандидатів. Це означає, що Юлія Володимирівна є дуже популярним політиком. Але такі провокації ми вже чули і дуже багато журналістів повідомляє про це. Деякі кандидати, колишні наші однопартійці навіть використовують образ Юлії Володимирівни в рекламній кампанії, хоча це заборонено. Тимошенко такого дозволу не давала”, – наголосила вона.

__________________________________________________________________________________________________________

Крім того, Сорока запевнила, що аудіозвернень Тимошенко є тільки два — записане до арешту і записане на телефон “бютівця”, адвоката екс-прем’єра Сергія Власенка.

“Єдине звернення, яке було записано Юлією Володимирівною — воно було записано напередодні її арешту, бо вона знала, що її заарештують. І друге звернення було записано захисником Сергієм Власенком на мобільний телефон. Воно офіційно розповсюджено. Все інше — це фальшивка”, – запевнила прес-секретар.

Вона також додала, що такі випадки порушень партія фіксує і оскаржує в судах

Зазначимо, що Святослав Піскун наразі є членом фракції Партії регіонів. Однак на 63-му окрузі балотується як самовисуванець.

Олеся Дубовик, Газета.ua