Рада ухвалила закон про електронні паспорти

Верховна Рада у другому читанні прийняла законопроект про Єдиний державний демографічний реєстр. За відповідне рішення проголосували 233 депутати.

Закон, зокрема, передбачає запровадження електронних паспортів для громадян України. Відповідно до закону, паспорт громадянина України будуть оформляти, починаючи від народження і незалежно від віку, на кожні 10 років.

Внутрішній паспорт буде виготовлятись у вигляді картки з безконтактним електронним носієм, а закордонний паспорт громадянина України – у формі книжечки, правий форзац якої містить безконтактний електронний носій, та складається з м’якої обкладинки, 32 сторінок та сторінки даних, зазначено на сайті Верховної Ради.

Згідно з цим законом паспорт видаватимуть вже при народженні

Як зазначає у пояснювальній записці автор законопроекту, ціллю його ухвалення є “запровадження загальноприйнятоє європейської практики щодо створення та забезпечення функціонування реєстру населення.

Під час ухвалення законопроекту під Верховною Радою мітингували представники релігійних конфесій, повідомляє “Українська правда”.