У Житомирі фотографії сушили прямо на вулиці. ФОТО

Натягнуті мотузки, прищіпки і звичайнісінькі фотографії у суботу, 17 листопада, можна було побачити на майданчику біля торгового центру “Квадрат”.

Про це у своєму блозі пише Оксана Наумчук.

В рамках проведення місяця Анреліза в Житомирі була влаштована перша в місті фотосушка. Фотографи і просто любителі могли брати участь у цьому дійстві. Для цього просто потрібно було роздрукувати свої роботи і о 12 години прийти на місце проведення фотовиставки зі своїми прищіпками.

Учасники вивішували свої роботи на мотузки, які заздалегідь були натягнуті на майданчику. Таким чином, вони ніби-то сушилися. Загалом, висіло на вулиці близько 400 фотографій. Потурбувалися організатори не лише про теплу атмосферу заходу, а й про те, як зігріти тих, хто брав участь і допомагав у фотовиставці – чай, ось, що допомагало зігрітися. Для участі у сушці не потрібно було платити ані копійки, як і для того, аби подивитися фотографії.

Виставка тривала з 12 до 17 години. О 17:00 усі учасники і глядачі мали змогу вибрати ту фотографію, яка найбільше припала до душі і абсолютно безкоштовно забрати її собі. Також була вибрана робота-переможець. Назви робота не мала, але на зворотній стороні фотокартки був написаний вірш, з яким у авторки ця робота асоціюється. Переможниця Марія отримала місячний абонемент у солярій та сертифікат на якусь-там суму грошей, які вона сміливо може витрачати в “Кавоманії”. Ті ж фотографії, які ніхто так і не забрав, згодом стануть найпершими роботами, які висітимуть на наступній сушці.

Завершилася фотовиставка виступом житомирських фаєрщиків. Не дивлячись на холодну погоду, все вдалося, а вогняний фінал додав виставці певну “родзинку”.