Присяжнюк в уряді Азарова “триматиме” Житомирщину

Кабінет міністрів України визначив міністерства та віце-прем’єр-міністрів, відповідальних урядовців за взаємодію з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Про це йдеться в розпорядженні від 14 січня 2013 № 17-р оприлюднено на Урядовому порталі, – інформує сайт Рупор Житомира.

За безпосередню взаємодію з
Автономною Республікою Крим та м. Севастополь відповідає Міністерство економічного розвитку, за Харківську область – Міністерство доходів і зборів, Житомирську та Херсонську – Міністерство аграрної політики, Київську – Міністерство внутрішніх справ, Вінницьку та Чернігівську – Міністерство соціальної політики, Львівську – Міністерство оборони, Рівненську та Черкаську – Міністерство фінансів.

Координуватиме роботу із регіонами перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов.

Нагадаємо, міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк вихідець з Малинського району Житомирської області. Народився 13 січня 1960 року в селі Ксаверів.

Майбутній державотворець сучасної вільної і незалежної України виріс у родині агронома та вчительки української мови. Закінчивши 1977 року Скуратівську середню школу, вступив до технічного училища в Києві, після закінчення якого працював на київському заводі «Кристал».

Після армії влаштувався монтажником у трест «Єнакієвометалургбуд», потім гірничим робітником на шахту «Ольховатська» (об’єднання «Орджонікідзевугілля»). Там і розкрився його потенціал – Присяжнюк дійшов до посади заступника директора (1985).

Але вирішальним у його долі став перехід у виробниче об’єднання «Орджонікідзевугілля». Там, працюючи головним технологом капітального будівництва він познайомився і заприятелював з Віктором Януковичем, нинішнім Президентом України, тоді директором автобази ВО «Орджонікідзевугілля».