Директор ЄБРР в Україні: для нас дуже важливе партнерство з Житомиром. ВІДЕО

Вчора, 14 лютого 2013 року, в Києві міський голова Житомира Володимир Дебой підписав з ЄБРР реалізацію чергового етапу отримання Житомиром кредиту, який на 30% модернізує мережу теплопостачання обласного центру.

Житомир стане одним з перших міст в Україні, якому ЄБРР виділяє кошти за цією програмою.

Міський голова Житомира зміг переконати представників ЄБРР у здатності ефективно освоїти кредитну програму. Про це вчора в Києві сказав директор Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Андре Куусвек.

За його словами для ЄБРР сьогодні дуже важливі взаємини з містом Житомиром.

Про це повідомляє сайт Рупор Житомира.

Нагадаємо, Житомир в цьому році отримає 10 млн. Євро кредиту, а також 5 мільйонів Євро безповоротного гранту на погашення кредиту.

Отримані гроші, а це близько 200 млн грн, будуть спрямовані на модернізацію міської системи теплопостачання.

Все це дозволить наблизити житомирян до європейського рівня отримання якісних та економічно обгрунтованих послуг у сфері теплопостачання.

«Я радію, що Житомир є нашим пілотним проектом, який буде фінансований програмою Е5Р, тобто енергозбереження», – заявив директор ЄБРР в Україні.

За його словами, впровадження схожих проектів енергозбереження в теплопостачанні в інших містах дуже цікаві Європейському банку реконструкції та розвитку.

«Вже підписано кредитний договір з містом Тернопіль, та підготовлені ще кілька проектів з іншими містами на Сході і Заході країни», – акцентував банкір.