Ніна Матвієнко в Житомирі розповіла про свою доньку. ВІДЕО

Під час останнього візиту до Житомира народна артистка України Ніна Матвієнко відповіла на питання журналістів про свою доньку –Антоніну Матвієнко, яка розпочала свою творчу кар’єру.

«Перша дитина іде по роду батька, друга по роду матері, а от третя дитина, якою є Антоніна, увібрала всі таланти і від матері і від батька», – сказала Ніна Матвієнко.

Почала Антоніна кар’єру співачки в 25 років.

«Не так вже і рано», – говорить мати. За її словами, це був виважений крок з боку дочки. Нині вона багато гастролює, але вже зіштовхнулась з труднощами. Центральні музичні телеканали відмовляли Антоніні в ротації через «не формат».

Разом з тим мати співачки стверджує, що її донька дуже талановита, володіє унікальним діапазоном голосу, в своєму репертуарі має пісні ліричні, народні.

В своє виконання Антоніна вкладає свій життєвий досвід, свою глибину почуттів.

Ніни Матвієнко каже, що її талант передався від матері – Антоніни Ільківни, яка мала чудовий голос і, не зважаючи на тяжке життя, любила пісні. Так само і Ніна Матвієнко – співає все життя, і, як й її мати, передала свій талант і любов до пісні дочці.

Ніна Матвієнко народилась на Житомирщині. Сім’я була багатодітною – 11 дітей. Коли майбутній народній артистці виповнилось 11 років – її відправили вчитись в інтернат. Потім – працювала на заводі, здобула освіту філолога. У 19 років вступила до студії при хорі імені Григорія Верьовки, а у 21 стала його солісткою.

Пізніше, в 44 роки, Ніна Матвієнко стає солісткою Національного ансамблю «Київська камерата», де і співала до 2010 року.

Як вважає Ніна Матвієнко, пісня – це божий дар, це місія, яку людина отримує ще при народженні.

Саме пісню народна співачка вважає своїм доленосним вибором.

ВІДЕО Репортер Житомира:

Нагадаємо! Ніна Матвієнко 8-го лютого співала в Житомирі на творчому вечорі Марії Рудак