Житомир вдруге проведе Всеукраїнський фестиваль КВН “Сміховик”. АФІША ЖИТОМИРА

Про це інформує прес-служба Всеукраїнського фестивалю дитячих та юнацьких команд КВН “Сміховик”.

У змаганнях найвеселіших та найкмітливіших візьмуть участь 11 кращих команд України. Порівняно з попереднім роком, кількість бажаючих спробувати свої сили на фестивальній сцені зросла, – до нас приїдуть команди з Одеси, Тернополя, Запоріжжя, Рівного, Києва, Лубен, Козятина, та навіть з двох сіл – Білецьківка (Полтавщина) та Драчинці (Чернівецької області).

Організовує фестиваль Асоціація КВН України, і, безпосередньо, виконавчий директор Асоціації житомирянин Володимир Виговський.

Він пояснив, чому подібні фестивалі відбуваються в Україні дуже рідко (практику проведення кількох дитячих фестивалів мають, окрім Житомира, ще два міста – Лубни та Суми). Основна причина – відсутність коштів, адже більшу частину витрат беруть на себе організатори, а знайти спонсорів сьогодні дуже важко.

“КВН – це змістовне дозвілля дітей та молоді, – каже виконавчий директор. – Проте, на жаль, не всі представники влади це розуміють. Саме тому в афіші житомирського фестивалю немає жодної згадки про державні структури. Це питання дуже неоднозначне. Взагалі-то наша організація бере участь у конкурсах державних молодіжних програм. І ми їх з успіхом виграємо. Отримуємо певні гранди.

Що ж стосується Житомира, то, на жаль, для нашої організації минулий рік закінчився в мінусах в десятки тисяч гривень через розхлябаність представників державної влади, в тому числі казначейства, обласного управління у справах сім’ї, молоді та спорту. Щодо цьогорічного фестивалю, ми вдячні за таке бажання підтримувати цей фестиваль фірмі “REC”, яка взяла на себе основні витрати.”

Гала-концерт Фестивалю відбудеться 10 лютого о 16.00 годині в залі телецентру.

Ті, хто потрапить туди, побачить й виступи двох житомирських команд – “Без поважної причини” і “Как только, так сразу”.

Вхід на Гала-концерт здійснюватиметься за запрошеннями, які роздаються в школах міста, а також – в телецентрі.