Галина Ковальчук здобула перемогу за кращий репортаж про внесок жінок у розвиток Житомирщини. ФОТО. ВІДЕО

Сьогодні в Житомирі нагороджували переможців Конкурсу для журналістів на кращий репортаж про внесок жінок у розвиток області “Жінки, які творять історію Житомирщини”.

Конкурс затіяли, щоб висвітлити вагому участь жінок у забезпеченні місцевого соціально-економічного розвитку, щоб привернути увагу до проблем жінок у різних сферах життєдіяльності підтримати творчі ініціативи журналістів.

До складу журі входили журналісти провідних українських ЗМІ, державні службовці, громадські діячі, науковці.

ВІДЕО Репортер Житомира:

Критеріями оцінки конкурсних робіт стали розкриття тематики, оригінальність авторського задуму, влучність назви, загальне враження.

Переможці отримали дипломи та цінні подарунки – цифрові диктофони.

Перемогу в конкурсі й почесне перше місце здобула Галина Ковальчук, журналіст ЖОДТРК, за відеорепортаж “Про профі”.

Головним героєм програми «Про Профі» стала єдина в Україні жінка, яка 25 років працює у пожежній службі, 10 із них вона успішно керує професійним пожежним постом. Жінка працює пожежником-рятувальником на рівні з чоловіками. Катерина Дранківська займає посаду начальника ППП №34 с.м.т. Іванопіль Чуднівського району.

Перемогу в конкурсі й почесне друге місце зайняла Наталя Хоменко, журналіст обласної газети “Житомирщина”, за статтю “Її “Україна” процвітає”.

Третє місце і перемогу в конкурсі за найкращий журналістський репортаж на тему “Жінки, які творять історію Житомирщини” отримав Томчук Назарій, журналіст студії “Ц-ТВ” за відеорепортаж “Особиста думка з Нелею Ковалюк”.

Ця програма була про жінку, яка реалізувась повноцінно у цьому житті не дивлячись на фізичні обмеження. Вона є депутатом Житомирської міської ради та голова ГО “Молодь. Жінка. Сімя”.

Загалом до участі в Конкурсі надійшло 17 робіт

Спеціальними номінаціями організатори відмітили інших учасників. У номінації «Соціальна значимість» перемогла Олександра Бочковська, у номінації «Цілісне розкриття професійних аспектів» – Світлана Соболевська, у номінації «Творчий задум» – Марина Єнжиєвська. Всі інші учасники конкурсу були нагороджені сертифікатами.

Учасникам показали фільм, який створили для популяризації внеску жінок у соціально-економічний розвиток Житомирщини.

Героїнями фільму стали сучасні жінки, які творять історію рідного краю. Фільм знайомить глядачів із дванадцятьма чарівними, але сильними та цілеспрямованими жінками області: Віра Макресова, Наталія Тарасенко, Вікторія Козлова, Наталія Сейко, Наталія Ростова, Неля Ковалюк, Марина Поплавська, Лариса Журавська, Наталія Тімошкіна, Ірина Яремчик, Ірина Бабенко, Оксана Ковальчук.

Над фільмом працювала редактор радіостанції «Житомирська хвиля» Олена Слободенюк.

Ініціатор та виконавець проекту – Житомирська обласна молодіжна громадська організація “Паритет”.