Сергій Форест розповів про мерську справедливість і безсрібників від опозиції

Громадський діяч Сергій Форест вважає, що такої цинічної сесії міської ради, як вчора, за всю історію існування місцевого самоврядування в Житомирі не було.

Нагадаємо, 30 травня 2013-го року відбулося пленарне засідання двадцять третьої сесії Житомирської міської ради під час якої було розподілено понад 46,5 мільйонів гривень.

22 мільйони гривень – субвенції із державного бюджету депутати спрямували на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, водопостачання та водовідведення.

Крім цього були віділені гроші на придбання нової комунальної техніки. Понад 450 тисяч грн. виділено на капремонт майдану «Мистецькі ворота».

По вулицях Мануїльського та Східної буде запроваджено односторонній рух, а також замінено лампові світлофори на світлодіодні та оновлено дорожню розмітку.

Сергій Форест щодо результатів сесії:

Про моральність.

Такого слова в лексиконі житомирських політиків просто немає. Вони готові перейти всі моральні підвалини заради власної наживи. Це стосується як провладної партії так і “опозиційних”. Спеціально беру слово опозиційні в лапки, тому-то немає різниці між владою й опозицією.

Про справедливість.

Хіба це справедливо пане мер, коли тисячі житомирян стоять у черзі на поліпшення своїх житлових умов, а квартири та земельні ділянки отримують депутати, в яких з цими умовами все нормально?

Хіба це справедливо коли в списки на роздачу землі потрапляють депутати за тиждень до сесії міської ради? Хіба справедливо роздавати ділянки в центрі Житомира за безцінь Мірошниковим, Малиновським, Іваницьким, Філіповим, Примачекам, Тичинам, Янушевичам, Шелудченкам?

Невже не бачите, що товариство у Житомирі налаштоване як в передреволюційний час? Не повторюйте помилок папередників, бо однозначно це закінчиться погано.

Про Житомир.

«Папереднікі» й ви перетворили наше улюблене місто в базар. У цьому році 2000 житомирян закінчили навчальні заклади. І що “ваша молода” команда пропонує для них? Роботу касиром в супермаркеті АТБ? Ви хоч самі розумієте, до чого ваша політика в місті призвела?

Про політику.

Сучасна політика в Житомирі схожа на камікадзе. Камікадзе вже прийняв рішення гинути. Ще б пак, адже дані опитувань не дають навіть 1% підтримки владі в Житомирі. Політика перейшла в стадію “бери більше, біжи далі”. Ну і добре – це буде наука житомирянам.

Громада має зрозуміти й осмислити стан речей, організуватися й не заявляти, а стати громадянським суспільством, перейти в стадію громадянських дій.

Час зрозуміти, що роздача земель депутатам за безцінь, – це рука держави у вашій кишені.