Авраменко й Чирков висловились щодо премії імені Богдана Ступки

Незабаром вітчизняних театральних митців народжуватимуть премією імені Богдана Ступки.

Президент України Віктор Янукович підписав доручення щодо встановлення Державної премії України імені Богдана Ступки.

До 20 серпня проект закону щодо встановлення Державної премії України імені Богдана Ступки має бути внесений на розгляд Верховної Ради України.

Відповідне доручення підписане «з метою відзначення вагомих творчих досягнень у справі театрального мистецтва та увічнення пам’яті видатного українського митця Богдана Ступки».

Представники житомирської творчої інтелігенції схвалюють таку ініціативу.

Петро Авраменко, режисер Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені Івана Кочерги.

“Я, як режисер, радію з того, що з’явилася на теренах України премія імені великого актора Богдана Ступки. Сучасній генерації акторів і генераціям часів прийдешніх є з кого робити життя і на кого рівнятися. Премія, впевнений, стимулюватиме нові і сміливі пошуки творців українського театру.”

Олександр Чирков, професор, доктор філологічних наук, завідувач кафедри романо-германських літератур і літературознавства Житомирського державного університету імені Івана Франка.

“Богдан Ступка – належить не лише сучасності. Весь свій хист він віддав розвитку українського національного театру, а, отже – і майбутньому.

Тому встановлення премії імені Богдана Ступки – це знакова подія: схиляючи голову перед митцем, люди сьогодення думають про день прийдешній. Адже від вибору духовних орієнтирів залежить, яким буде цей завтрашній світ і день, І якою буде доля землі, що здатна народжувати таких велетнів духу, як Богдан Ступка.”