Чи може, ви згадаєте про честь?

Уважно переглядаю повідомлення та інформаційну стрічку про те, що відбувається зараз в українській міліції і з українською міліцією.

Cтежу за подіями, більш того, беру активну участь в обговоренні проблем і висвітлюю деякі факти, перебуваючи особисто в центрі подій і не сумно мені стає, від побаченого і почутого.

Скажу вам так – все, що відбувається наразі, є стихійною, ситуативною та ніким не спланованою реакцією людей на всі ці подразники, що підкидує влада. Дістали людей вкрай!

Громадяни підперті до стінки як “котята”, які здачі дати не можуть, і їм залишається інстинктивно шипіти і демонструвати свою вдавану злість.

А ті, хто підпер, знущаючись штрикають палицями, і тільки і думають, як цих кошенят, що роздратували своїм нявчанням, чужими руками втопити, щоб воно не шипіли, не заважали жити і не дратували тонку душевну організацію “хазяїв життя”.

Розумію, що той шлях, який обрало керівництво силових структур веде:

по-перше, до дискредитації інституту силових структур;
по-друге, до руйнування фундаменту правоохороних органів;
по-третє, до тотальної зневіри до міліції, і, як наслідок, до самознищення.

Ніколи не виконував замовлень на “джинсу” та ніколи не писав, коли немає власних остаточних, можна сказати, принципових, переконань в тому, що пишу і думаю, але тут вже наболіло. І я буду себе не поважати, якщо обійду це питання мовчазною байдужістю.

Хто йде в міліцію?. Не хочу ображати тих, хто йшов туди свідомо, з метою служити та захищати.

Можливо і є міліціонери, які оберігають, і захищають українців, але життя доводить зовсім інше. В мене особисто ніколи не було бажання потрапити до органів внутрішніх справ. І скажу чому. Робота робить з тебе того, хто ти є насправді.

Бруд, рецидівісти, наркоманія, проституція – це все, з чим постійно зіткаються рядові міліціянти. Але, це породження системи, і своїми діями і бездіяльністю, скажу більше: не завжди законними діями, самі правоохоронні органи цій злочинності і цьому ганебному явищу і сприяють, “кришуючи” всі заборонені види діяльності: гральний, наркотичний бізнес, проституцію, гвалтуючи і вбиваючи людей, закриваючи справи за певну винагороду тощо.

Пишу ці рядки, а в самого комок в горлі і люта ненавість до нелюдей, які назвали себе захисниками честі, людей і моралі.

Побути їм на місці, закатованих, та їхніх родичів, які думають як жити далі, чи жити взагалі.

Нелюдей, які мали та мають все – кабінети, службові автомобілі, форму з погонами, яку дала держава-за наш рахунок, гроші-за наш рахунок, посади, спецзасоби, “ксіву”, зброю, владу, пільги – все, про що може мріяти будь-хто. І шо ми за це отримали?

А отримали того сина, якого мати народила, а він ії б’є і знущається. Спитайте про це у водіїв, коли вони прокидаються і бачать під вікнами розбиті вікна машин, перетрушені вщент, чи ще гірше спалені. Чи багато у вас прикладів пошуку злочинців та відшкодування шкоди і повернення майна?

Годі й казати про тяжкі злочини, які, як правило, скоюються в стані сп’яніння та на побутовому підгрунті. Пропаганда алкоголю – це жах нашої країни. Коли ви бачили останній раз свого дільничого інспектора, звісно, якщо, ви не «лоточник» чи власник кіоска і він до вас не прийшов за “подякою”?

Де профілактика злочинності, яка останнім часом переплюнула лихі 90-ті? Врадіївська трагедія зі зґвалтуванням міліціонерами жінки викрила всі хвороби правоохоронної системи, її спотворену роками суть.

? Врадіївка. На межі вибуху народного гніву. Фото. Відео

Нещодавно я розмовляв з полковником з главку, так він на мене дивився як на комаху, та говорив зі мною крізь зуби, розуміючи, що відповідає на незручні питання. І це, майже з колегою!

Годі казати про селян і тих, хто не має юридичної освіти та впевненості дати опір незаконним діям правоохоронців. Як простій людині захиститися від цього свавілля? Куди звертатися? Що робити?

Добре, коли правоохоронець є ввічливим і обізнаним в законах країни, в якій живе і працює… А якщо він хуліган або бандит, що прийшов у міліцію здирати гроші і тренуватися на побиттях і катуваннях?! Тут нічого не допоможе.

Інформаційні відео-роліки в інтернет-мережах роз’яснюють, як діяти, якшо на тебе йде спецпідрозділ, як захищатись. І це тільки початок. Залишилось дочекатись на хвилю сюжетів, як захиститися від міліцейського, прокурорського чи суддівського свавілля.

Негативні та цинічні зміни в правоохоронній системі за останні три роки призвели до того, що у «правоохоронців» лишилася єдина функція — обслуговувати інтереси владної верхівки.

Захищати тих, хто має владу і гроші. Відтак, міліція та прокуратура працюють не за законом, а за замовленнями згори. Звідси і безкарність.

Я не заздрю рядовим працівникам міліції, іхнє життя не солодке і не має запаху дорогих парфумів. Як правило, вони йдуть в міліцію не від хорошого життя, і їм треба вирішувати свої проблеми і проблеми сім’ї.

В той же час, існує дуже велика проблема міліціонера — де “віджати” кошти, щоб віддати керівництву і тебе оцінюють як в ломбарді, і про це треба говорити! Бо плани доводять не тільки по розкриттю злочинів, але і по наповненню “бюджету”. Якого, здогадайтесь самі. І не дивуйтесь здирництву, насильству, і тому що навішують злочини на невинуватих.

Хочу застережити тих, хто випадково, працює в цій ганебній та спотвореній правоохоронній системі – час визначатись!

Або людяність і мораль увізьмуть верх і Ви свідомо зсередини змінете цю ганебну систему, чи вийдете за її межі, або суспільству доведеться вдатися до хірургічного втручання, та позбавитися як ракової пухлини, з хворого, але не безнадійного організму під назвою «Україна».