«The European Times» напише про економіку Житомирщини

На Житомирщину завітали представники журналу «The European Times».

Про це інформує прес-служба облдержадміністрації.

Редакція видання працює над масштабним проектом з представлення України та її регіонів європейській спільноті.

Вже випущено перший номер журналу, присвячений загальним відомостям про Україну.

Наступні випуски презентуватимуть потенціали всіх регіонів нашої держави.

Далі буде номер, присвячений досліженню й висвітленню економічного потенціалу Житомирщини.

Житомирщина є одним із найбільших привабливих регіонів України для зарубіжного інвестування. Область співпрацює із 99 країнами світу. Темп приросту прямих іноземних інвестицій за минулий рік склав 108%. Загальний обсяг на сьогодні досяг 362 млн. дол. США. У минулому році область з показником у 17% посіла перше місце в Україні за ростом промислового виробництва. Житомирщина увійшла до першої п’ятірки регіонів за валовим виробництвом молока.

На запитання журналістів «The European Times» з Бельгії про найцікавіші сектори економіки Житомирщини в плані інвестування для Королівства Бельгії очільник області Сергій Рижук назвав три галузі: відродження льонарства та колишнього потужного льонокомбінату в обласному центрі, пошук та розвиток альтернативних джерел енергії та будівництво сміттєпереробного заводу.

Представники журналу «The European Times» подорожуватимуть Житомирщиною, щоб зібрати найбільше цікавого матеріалу та презентувати область Європі.

Спілкуючись із регіональними журналістами директор по зв’язкам з органами влади Акмал Солієв сказав, що дуже хотів би побачити туристичні принади області.

Найбільше його цікавлять історичні пам’ятки, представлені регіоном для відбору у Всеукраїнська акції «Сім чудес України». Це Церква Святого Василія Великого, Державний заказник «Камінне село», Музей космонавтики імені С. П. Корольова.