В Житомирі дитяча лікарня отримала обладнання, а поліклініка – басейн. Фото

Сучасне медичне обладнання отримала в Житомирі центральна дитяча міська лікарня.

В отолорінгологічне відділення за рахунок спонсорських коштів (понад 280 тис.грн.) придбано лікувально-діагностичну Лор-установку, високочастотний електрокоагулятор та Лор-крісло.

Рентген-кабінет отримав діагностичний рентген-комплекс із цифровою обробкою зображення та двома робочими місцями за рахунок Державного бюджету (665 тис.грн).

Кабінет функціональної діагностики поповнився надважливою системою ультразвукової діагностики, яку придбали за рахунок коштів міського бюджету. Вартість системи становить 529 тис.грн.

“Кошти втілились в обладнання для точної безболісної діагностики, а отже ефективного лікування дітей. Це найголовніше”, – каже мер Житомира Володимир Дебой.


Головний лікар Володимир Башек дякує міській владі за порозуміння й фінансову підтримку. Нагадаємо, за цієї каденції був зданий в експлуатацію довгобуд – інфекційне відділення ЦДМЛ Житомира.

Окрім нового обладання головний лікар може радіти й відновленню роботи дитячого басейну в приміщенні міської дитячої поліклініки на вул. Першого Травня.

Кошти в його реконструкцію в розмірі 48 тисяч гривень вклав меценат.

Тепер басейн функціональний й тут займатимуться плаванням діти.