У Житомирі даішники та волонтери вчили водіїв поважати сліпих. Фото

У Міжнародний день сліпих у Житомирі, як і в 14 регіонах України, за підтримки УДАІ УМВС Житомирщини відбулася акція «Життя – це рух», ініційована громадською спілкою «Сучасний погляд».

Про це Репортер Житомира повідомли в УМВС України в Житомирській області.

ДАІшники зупиняли транспортні засоби на перехрестях, оснащених відповідними попереджувальними дорожніми знаками, що сповіщають про перехід проїзної частини сліпими пішоходами. Волонтери та ЮІРівці, у свою чергу, спілкувалися з водіями автівок та закликали їх створювати безпечні умови для особливих пішоходів.

Окрім того, кожному водієві було вручено пам’ятні листівки та буклети із короткими рекомендаціями з дотримання Правил дорожнього руху та роз’ясненням особливостей сприйняття навколишнього світу, в тому числі транспортних засобів й об’єктів дорожньої інфраструктури людьми з інвалідністю по зору.

Учасники акції, що мають вади зору, під час спілкування з охоронцями дорожнього порядку найбільше нарікали на водіїв, які паркують свої транспортні засоби на тротуарах, значно ускладнюючи пересування пішоходів з особливими потребами.

Також, звертали увагу на окремі непорозуміння з керманичами під час переходу проїзних частин у місті.

“У Житомирі 12 світлофорних об’єктів обладнано звуковою сигналізацією для пішоходів із вадами зору. У поточному році у місті сталося близько двох десятків дорожньо-транспортних пригод з вини пішоходів. Проте серед них жодної, винуватцем у якій були б інваліди по зору”, – коментує начальник Житомирського міського відділу ДАІ Костянтин Перепелиця.