Особливості навчання в Канаді

За результатами дослідження “Human Development Index (HDI)”, проведеного експертами ООН, Канада постійно тримається в першій трійці країн з найвищим рівнем життя.

За дослідженнями канадські міста Торонто, Ванкувер і Калгарі не раз займали перше місце.
Практично всі навчальні заклади розташовуються на великих територіях – кампусах, у всіх – сучасне високотехнологічне оснащення, комфортні студентські гуртожитки, спортивні зали, а невеликі розміри класів і висококваліфіковані викладачі роблять навчання в Канаді по- справжньому цікавим, якісним і ефективним.

Якість освіти в Канаді та умови проживання в цій країні вище ніж у багатьох європейських вузів і шкіл, а ціни відчутно нижче!
Законодавство дає право всім студентам, які навчаються на тривалих професійних програмах, підробляти у вільний від навчання час. Це значно скорочує витрати по перебуванню в країні. Реально самий низькооплачуваний студент заробляє від 8 канадських доларів на годину, але в середньому 12-15 CAD в 1 годину.

Але більш перспективною є не підробіток, а справжня робота. Важливою перевагою, а може і головним досягненням канадської освіти є його орієнтація на практику!

Дуже багато програм – site – передбачають проходження оплачуваних стажувань за фахом у період навчання. Тут головне – не гроші (хоча і їх, безумовно, платять ), а те, що студент набирається практичного досвіду ( необхідного і для самого себе і для резюме ) і те, що багато роботодавців саме під час стажувань підбирають собі працівників на постійні посади.
На відміну від вузів Великобританії, Австралії та інших країн випускникам наших шкіл для вступу не потрібно проходження спеціальної підготовчої програми ( foundation )! Не потрібно витрачати цілий рік і, відповідно, економляться значні кошти!
Канада відноситься до числа держав, дипломи яких високо катуються на міжнародному освітньому ринку. Інакше сюди не їхали б вчитися в такій кількості американці та європейці!

Вартість навчання в Канаді на 35 – 40 % дешевше, ніж у Європі і майже в 2 рази дешевше, ніж у Великобританії!
Вартість проживання в Канаді на 20-25% нижче, ніж у сусідніх США!
Канада – двомовна країна. У ній французька мова використовується нарівні з англійською. І вчитися, відповідно, можна на одному з цих мов.
Законодавство Канади дозволяє іноземцям – випускникам канадських вузів залишитися в країні працювати на термін від 1 до 3 років, залежно від тривалості програми. У разі продовження трудового контракту і відсутності проблем з поліцією, подальше отримання дозволу на роботу і, відповідно, виду на проживання – просто формальність!