Створені таблетки для розвитку абсолютного слуху

Комусь музичний талант даруєтся з самого народження, а по чиїхось вухам, навпаки, нещадно потоптався ведмідь.

Звичайно, можна виробити абсолютний слух завдяки рокам тренувань і старанних занять у спеціалізованих музичних школах. Але, як з’ясувалося зовсім недавно, для розвитку ідеального слуху можна всього лише пропити курс певних таблеток.

Основою ідеального музичного слуху є вміння точно розпізнавати висоту того чи іншого тону без її порівняння зі звуками вже відомої висоти, що в підсумку призводить до більш точного сприйняттю музики. Про багатьох легендарних музикантів ходять легенди, як, наприклад, історія про те, що музиканти з групи джазової співачки Елли Фіцджеральд налаштовували свої інструменти, покладаючись виключно на її ідеальний слух.

«Зрозуміло, ідеальний слух є генетичним компонентом людини. Його потрібно розпізнати в дитині в ранньому дитинстві і постійно розвивати», – вважає професор молекулярної і клітинної біології Такао Хенш з Гарварду.
Хенш займається дослідженнями в області медикаментів, які дозволяють повернути мозок дорослої людини в той стан, яким він був у їхньому дитинстві. Адже мозок дитини поглинає нову інформацію куди ефективніше і швидше. Препаратом для досягнення подібного стану мозку є вальпроєва кислота – лікарський засіб, який приймають хворі на епілепсію та афективними розладами. Вальпроєва кислота відновлює пластичність мозку дорослої людини до стану 7 – річної дитини.

“Вальпроєва кислота завжди вважалася ліками для стабілізації настрою, але ми виявили, що вона також відновлює пластичність мозку до того стану, в якому навчання людини підвищується в десятки разів», – розповів Такао Хенш в інтерв’ю радіостанції NPR.

Під наглядом професора група молодих людей, які не мають ніякого музичної освіти, брали вальпроєву кислоту протягом двох тижнів. Після закінчення курсу прийому препарату вони стали значно краще розрізняти висоту звука.

Учений вважає, що крім поліпшення музичного слуху ці ліки моуть допомогти людям швидко і ефективно вивчати іноземні мови, а також будь-які науки, але відразу обмовився, що подібний перехід мозку з одного стану в інший може також і нашкодити людині.

____________________________________________________________________________________
Для лучшего восприятия музыки можно вместо таблеток купить качественные наушники и наслаждаться всеми высотами звука. Наушники в Украине за отличными ценами.