12 лютого відбудеться прем’єра нового суперкара Ferrari

Представники італійської марки поки озвучили тільки ім’я нової машини – 149М.

Воно ні про що не говорять більше, але шанувальникам Ferrari достатньо і цих чотирьох символів, щоб зробити певні висновки.

Що ж ховається за цією нескладною абревіатурою?

Не секрет, що крім власне назв у багатьох автомобілів є ще й т.зв. внутрішньозаводські позначення (хоча дилери, власники та просто небайдужі люди використовують їх дуже активно). Наприклад, нинішнє покоління Porsche 911 відоме як 997, а представлений минулого року новий S-клас має індекс W222.
Є своя система позначень і у Ferrari, де індекс F149 відповідає моделі California (на фото). Це дає підставу припустити, що 12 лютого публіці представлят або нову версію моделі, або автомобіль-спадкоємець.

Більш точний висновок зробити складно. З одного боку, експерти відзначають, що буквою М італійці відзначають автомобілі, що є результатом своєрідного глибокого рестаїнга попередньої моделі – наприклад, в 2001 році на зміну моделі 550 Maranello через 5 років після початку виробництва прийшла 575М Maranello. Адже виробництво California почалося саме трохи більше п’яти років тому. З іншого боку, в 2012 році California вже пережила ряд доопрацювань: маса знизилася на 30 кілограмів, а потужність мотора зросла на 30 к.с.

Якщо мова йде про модель-замінницю, то експерти впевнені, що під капотом у неї буде оснащена двома турбінами V-подібна “вісімка”, якою вже комплектується Maserati Quattroporte. Очікувана потужність – 550 к.с., в той час як атмосферна «вісімка» нинішньої California розвиває “всього” 490.