Новинки мобільних телефонів на 2014

Січень 2014 був особливо щедрим на мобільні новинки.

Причина криється у виставці CES, яка в першій половині місяця привертала увагу своїми постійними анонсами. Частина з новинок, які будуть описані нижче, вперше були продемонстровані саме на CES 2014.

Acer Liquid Z5
Смартфон Acer Liquid Z5 з підтримкою двох SIM -карт працює на базі MediaTek MT6572 (двоядерний процесор Mali- 400), розташовує 512 Мб оперативної пам’яті і 4 Гб вбудованої, підтримує карти пам’яті microSD. Автономну роботу пристрою забезпечує акумулятор на 2000 мАг. Є дві камери: основна і фронтальна, з роздільною здатністю 5 мегапікселів і 0,3 відповідно. Параметри екрану: П’ятидюймовий, TFT- матриця з роздільною здатністю 854×480 пікселів. Працює пристрій під управлінням Android 4.2.2 Jelly Bean. Виробник обіцяє зробити його досить недорогим і вже цього місяця почне продавати його в Європі.

Sony Xperia E1
Анонс новинки Sony Xperia E1 виглядав досить скромно, але сам смартфон однозначно заслуговує вашої уваги. По-перше, в продаж він потрапить в трьох колірних рішеннях: білому, чорному і фіолетовому. По-друге, це по-справжньому гучний телефон, який знадобиться, до речі, людям слабочуючим, плюс до того ж у нього дуже цікаві музичні можливості (тут Sony, як звичайно, на висоті!). По-третє, смартфон однозначно для тих, кому досі подобаються компактні моделі. У нього чотиридюймовий екран з роздільною здатністю 800х480 пікселів, з підтримкою мультитач, але здатний обробляти одночасно не більше двох натискань користувача. Всередині знаходиться процесор Snapdragon 200 MSM8210 з двома ядрами і частотою 1,2 ГГц, 512 Мб ОЗУ, 4 Гб постійної пам’яті (плюс карти пам’яті microSD теж підтримуються). Є також трьохмегапіксельна камера (фронтальної немає, до речі) і акумулятор ємністю 1750 мАг. Виробник обіцяє, що пристрій також отримає двухсімочну версію. Що ж, подивимося!

Asus Zenfone
Asus Zenfone – не один смартфон, а ціла лінійка, в якій присутні моделі з порядковими номерами чотири, п’ять і шість. Число у кожному з випадків означає діагональ екрану. В основному технічні параметри, звичайно, відрізняються, але не дуже сильно. Так, модель з 4 -дюймовим екраном і роздільною здатністю 800х480 пікселів працює на базі двоядерного Intel Atom Z2520 з частотою 1,2 ГГц, має 1 Гб ОЗУ і 4 Гб вбудованої пам’яті, як ОС встановлений Android 4.3. Також є камера на 5 мегапікселів зі спалахом, фронтальна камера. Ємність акумулятора становить 1170 мАг.
Варіації з 5 і 6 дюймами з HD-дозволом і працюють на базі Intel Atom Z2580 (теж двоядерний). Матриця на цей раз не звичайна TFT, а вже IPS.
Новинка виділяється наявністю фірмового інтерфейсу ZenUI, в якому іконки головного меню максимально гармонійно поєднуються з кольором корпусу смартфона. А самих забарвлень корпусів може бути декілька: чорний, білий, червоний, золотий, жовтий, бірюзовий, коричневий. Додатково у всіх випадках задіяні фірмові технології ASUS PenTouch і GloveTouch.

Huawei Ascend Mate 2 4G
Смартфон Huawei Ascend Mate 2 4G став гідним спадкоємцем моделі Ascend Mate, яка дуже добре запам’яталася покупцям цілим рядом особливостей. Новий пристрій розташовує 6,1 -дюймовий IPS-екран з роздільною здатністю 720р і значним в плані ємності акумулятором – на 4050 мАг. Всередині знаходиться чотирьохядерний Snapdragon 400 MSM8928 з частотою 10,6 ГГц, графічний прискорювач Adreno 306, 2 Гб оперативної пам’яті, 16 Гб вбудованої (плюс підтримка карт пам’яті microSD до 64 Гб включно). Є дві камери: основна на 13 мегапікселів (сенсор виготовлений компанією Sony) і фронтальна на 5 мегапікселів. З’явилася підтримка роботи в мережах четвертого покоління. Працює смартфон під управлінням операційної системи Android 4.3 Jelly Bean, поверх якої встановлений фірмовий інтерфейс Emotion UI 2.0.

“Пока что это все, а новинки и цены на планшеты Acer смотрите подробнее на “Технопортале.”