Кольоровий 1944-й рік

Рідкісні документальні кіноматеріали дозволяють подивитися на сцени Другої світової війни в кольорі.

Більшість документальних кадрів, знятих у 1944 році під час висадки союзників у Нормандії групою військових кінематографістів на чолі з голлівудським режисером Джорджем Стівенсом – чорно-білі.

Однак Стівенс вів і особистий кінодневнік – він використовував для зйомок рідкісну кольорову плівку. Його матеріали проливають нове світло на операцію зі звільнення Франції від нацистів. Репортаж Джорджа Путіча.

До речі, нагадаємо, що сьогодні президент США Барак Обама оголосив про нову військову допомогу Україні в розмірі п’яти мільйонів доларів, коли він зустрівся в середу з майбутнім президентом цієї країни Петром Порошенко.

Як повідомив Білий дім, новий пакет допомоги передбачає поставки куленепробивних жилетів, приладів нічного бачення і засобів зв’язку.

Окрім того, міністр оборони США Чак Хейгел відзначив професіоналізм українських силових структур в забезпеченні безпеки країни.

Така оцінка прозвучала в Брюсселі, на зустрічі Хейгела з в.о. міністра оборони України Михайлом Ковалем.

Чак Хейгел поообещал подальшу підтримку народу України з боку США.

За повідомленням Пентагону, американський міністр сказав українському колезі, що Сполучені Штати будуть вишукувати шляхи для поліпшення зв’язків між збройними силами двох країн.