Підприємці Житомирщини хочуть публічного суду над військовим керівництвом, яке приховує і витрачає не на те їхнію допомогу

Підприємці Житомирщини вимагають негайного звільнення та публічного суду над військовим керівництвом, яке витрачає не за призначенням їхні та бюджетні кошти.

Про це вони говорили 20 червня під час зустрічі в облдержадміністрації з головою ОДА Кізіним, на якій влада та організації звітувалась за витрачені кошти.

В залі прозвучали факти, коли підприємства самовільно збирають кошти, але, не радячись, купляють не потрібні речі або відправляють обладунки військовим, які не служать в зоні АТО, а ті користуються цим.

Напр., Житомиргаз відправив бронежилети у військову частину в Озерному, яка не бере участь у бойових діях. Військове керівництво прийняло подарунок, знаючи, що він їм не потрібний.

В іншому випадку за зібрані кошти придбали багато необхідних речей та віддали військовим, але один із керівників, прозвучало прізвище Ліщин, просто в нахабну поклав їх на склад і замовчав цей факт.

Підприємці обурені ганебними діями військового начальства та вимагають публічних покарань.

Адже, скаржаться вони, що потім говорити своїм людям, які відривають від себе гроші, а вони йдуть не відомо куди.

Сидір Кізін запевнив, що в понеділок буде звернення в військову прокуратуру, яка і перевірить ці факти.

До того ж, усіх запевнили, що усі партії бронежилетів перед відправкою перевіряють у тирах. Та й самі військові на Сході мають свій “сертифікат якості” – автоматна черга.

Які обладунки не проходять перевірку, відправляються назад виробнику.

Загалом на сайті облдержадміністрації будуть щоденні звіти про тих, хто здає, куди конкретно йдуть кошти та що реально потрібно на даний час житомирським військовим.

Усіх призвали не займатись самодіяльністю, а звертатись до відповідних структур, які офіційно займаються збором коштів, щоб давати кошти на необхідне.

Наразі, щоб закрити потребу житомирських десантників необхідно 300 бронежилетів та захисних касок, 2 передавальні станції зв’язку, 4 тепловізори.

До речі, Сидір Кізін озвучив інформацію, що новостворений батальйон територіальної допомоги, який зараз базується в Новоград-Волинському, мають відправити на Схід на АТО.