У Житомирській області їздять автомобілі-двійники

В Україні почастішали випадки використання автомобілів-двійників.

Про це Репортеру повідомили в ДАІ МВС УКраїни.

“Ділки” підроблюють номери агрегатів і документи на вже існуючі та зареєстровані транспортні засоби. На двійника, як правило, дають гарну знижку. Тому люди купують.

Наприклад, один з таких випадків трапився на Житомирщині. Житомирянин і мешканець селища Черняхова їздили на “БМВ” з однаковими номерними знаками та відомостями в техталонах, навіть не підозрюючи про існування своїх машин-двійників. Наразі правоохоронці з’ясовують, як таке стало можливим і хто причетний до шахрайства.

“Аби не потрапити на гачок шахраїв, я особисто раджу тим, хто збирається придбати автомобіль, обов’язково перевіряти транспортні засоби в експертній установі на предмет справжності номерів агрегатів, а також за базами ДАІ на предмет того, чи перебуває транспортний засіб на обліку й саме з тими номерами, що є на них. І лише після цього приймати рішення». – наголошує очільник Державтоінспекції України Анатолій Сіренко.

Випадки коли ошукані власники невдовзі залишаються і без грошей, і без жаданого транспортного засобу є далеко непоодинокими. Без відповідного фахового досвіду виявити підробку часто просто не можливо.