​Двоє нардепів-комуністів з Житомирщини були в числі “п’ятої колони”, яка їздила на поклон до Москви

Серед 24-х депутатів ВР, які 17 вересня відвідали російську Держдуму з «миротворчим» візитом були, зокрема, комуністи з Житомирщини – Василь Самойленко та Олександр Присяжнюк.

Список нардепів, який використовувався у Держдумі для розсаджування «гостей з України» виклав Укрінформ.

Також до Кремля їздили відомі регіонали Володимир Олійник, Олена Бондаренко, Владислав Лук’янов, комуніст Олександр Голуб та навіть народна артистка України Таїсія Повалій.

При цьому, голова Верховної Ради Олександр Турчинов звинуватив народних депутатів групи “За мир і стабільність”, які поїхали до Росії для виступу у Держдумі РФ, у державній зраді. Про це він заявив на брифінгу 17 вересня, пише “Дзеркало тижня“.

“Безумовно, ми не маємо права блокувати виїзд і заїзд народних депутатів, але я вважаю, що такий вояж є неповагою до власної країни і зрадницької позицією”, – заявив Турчинов.

“Коли голосуються дуже важливі закони, в першу чергу питання посилення обороноздатності держави, посилення Збройних сил України, Нацгвардії, то група цих депутатів ніколи не голосує за Україну, за ВСУ, за захист своєї країни. Тому я вважаю, що це зрадницька позиція і під час голосування, і під час ось таких вояжів”, – сказав спікер.

Як писав Репортер, народні депутати України, члени депутатської групи “За мир і стабільність”,  у середу були гостями пленарного засідання Держдуми. Як повідомив голова комітету Держдуми по справах СНД Леонід Слуцький, ці парламентарії“ризикуючи життям, обстоюють інтереси російського миру.

Пізніше, член групи Владислав Лук’янов, повідомив агенству,що депутати відвідають засідання Держдуми РФ, де обговорять питання щодо поставок енергоносіїв до України, а також зниження напруженості на Донбасі.