​Люстрація сміттєвим баком набирає обертів

На сторінці https://vk.com/korosten місцеві активісти розмістили заклик зробити кандидатом на очищення сміттєвим баком народного депутата, який вийшов з Партії Регіонів Володимира Пехова.

Акція Trash Bucket Challengе стала одним зі способів народної люстрації. Нагадаємо, акція розпочалася стихійно в Одесі 5 вересня. Активісти відправили в сміттєвий бак директора обласного відділення Фонду соціального страхування Олега Руденко, затриманого незадовго до того на великому хабарі і випущеного судом під заставу.

16 вересня під будівлею Верховної Ради активісти кинули в сміттєвий бак народного депутата від Партії Регіонів Віталія Журавського. 19 вересня у сміттєвий бак відправився депутат Кіровоградської облради Микола Корецький, якого активісти звинувачують у підтримці місцевого Антимайдану взимку 2014 року.

Від них прийняли естафету козачий отаман Олександр Панченко, який, за інформацією активістів, керував розгоном запорізького Майдану і побиттями активістів, і начальник відділу кадрів Тернопільської райдержадміністрації Віталій Федак, теж учасник Антимайдану.

Нагадаємо, нардеп від Партії Регіонів Володимир Пехов все таки голосував за «диктаторські» закони 16 січня.

Як повідомлялося, голова ЦВК Михайло Охендовський глибоко занепокоєний проявом насильства по відношенню до народного депутату України Віталія Журавського та закликає правоохоронні органи максимально швидко розслідувати цей випадок.