Житомирському губернатору працювати зі своєю командою не комфортно, а затвердження нових заступників блокує Кабмін. Додано відео

Голова Житомирської ОДА Сергій Машковський сказав, що йому працювати з деякими людьми  в апараті облдержадміністрації досить не комфортно.

Про це він сказав у відповідь на питання журналіста Репортера, як йому працюється з командою регіонала та колишнього губернатора Рижука та чи збирається він оновлювати її, під час брифінгу із журналістами 16 вересня.

Але поки звільнити та оновити департаменти йому заважає “державний заангажований механізм”. При цьому, зазначив, що зміни таки будуть.

“Зараз на державному рівні немає такого урегульованого механізму, щоб я зміг спокійно позбутися, тобто звільнити, людину. Але однозначно будуть зміни та скорочення апарату. Це не для того сказано, щоб налякати працівників, все буде в розумних маштабах, але спочатку це мають урегулювати на державному рівні: скільки, як і сама процедура звільнення, тоді все буде набагто легше”, – сказав губернатор.

Окрім того, за словами Машковського, складний держапарат та особливо Кабмін не дає йому отримати, нарешті, нових заступників , які до цих пір ходять ускрізь від адміністрації у якості кандидатів. 

Нагадаємо, люстрацію старих чиновників, особливо причетних до Партії регіонів, вимагав Майдан. Серед нинішніх керівників ОДА 90% – це стара команда Рижука. Троє керівників: Градовський, Пастовенський, Ємченко – депути облради, які входили у фракцію ПР. 

До того ж, сьогодні депутати таки прийняли закон про люстрацію.