​«Борислав Розенблат та Володимир Арешонков висунуті Блоком Петра Порошенка і лідирують у виборчих перегонах», – Геннадій Зубко

У суботу, 18 жовтня, перебуваючи у Житомирі, Геннадій Зубко провів нараду з громадськими активістами та прихильниками Блоку Петра Порошенка щодо забезпечення проведення чесних і прозорих виборів у місті Житомирі та Житомирській області.

В ході обговорення ряду питань до Геннадія Зубка звернулись мешканці Коростенського району із застереженням, що до готелів міста Коростень за наказом Володимира Пєхова звозять агресивно налаштованих чоловіків спортивної статури та суворої зовнішності. Коростенці стурбовані тим, що Володимир Пєхов буде намагатися силовим способом впливати на хід голосування та підрахунок голосів, задіявши в день виборів та напередодні «тітушок».

«У нас в Житомирській області працює дієва влада, зобов’язання якої забезпечити безпеку людей не лише в день виборів, а й щодня. Голова облдержадміністрації, правоохоронні органи, міліція сумлінно виконують свої обов’язки і до сьогоднішнього дня прецедентів не було. Ті, хто буде робити навіть спроби порушити закон, будуть притягнуті до адміністративної чи навіть кримінальної відповідальності – залежно від вини. Окрім того у Житомирській області працює новий керівник управління Служби безпеки України – його завдання попереджувати провокації і будь-які загрози для людей», – відповів Геннадій Зубко.

За його словами, саме для того, щоб Україна стала правовою державою і гарантувала права громадян, в тому числі і виборчі, були прийняті і підписані Президентом Петром Порошенком ряд законів. Так, після прийняття Закону «Про прокуратуру» та антикорупційного пакету законів, зокрема й про створення Національного антикорупційного бюро, на перший план тепер виходить судова реформа. Вона має пріоритетний характер для захисту прав людини, побудови демократичної держави, створення сприятливого інвестиційного клімату, наближення України до ЄС. Президент очікує від нового парламенту, який буде обрано на позачергових виборах 26 жовтня, результативної співпраці в проведенні судової реформи.

Важливим кроком для проведення чесних виборів є ухвалений закон “Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян)”. Так за підкуп голосів, за голосування більше одного разу, а також за передачу виборчого бюлетеня іншій особі, особа карається штрафом від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів, виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на той самий строк.

«Сьогодні основним люстраційним елементом є вибори. Потрібно дати людям можливість обрати до парламенту тих, кого вважають найкращими представниками громад», – зазначив Геннадій Зубко.

Відповідаючи на питання щодо підтримки та рейтингу висунутих на виборах до Верховної Ради від Блоку Петра Порошенка кандидатів у мажоритарних округах, Геннадій Зубко зазначив, що Блок Петра Порошенка підтримує у виборчому округу №62 Борислава Розенблата та у округу №64 Володимира Арешонкова.

«Єдиним кандидатом по виборчому округу №64, якого підтримує Блок Петра Порошенка, є заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Арешонков і у разі єдності виборців та місцевих політичних еліт навколо єдиного демократичного кандидата, Володимир Арешонков має всі шанси на перемогу. У Житомирі активно лідирує серед кандидатів у народні депутати по виборчому округу №62 Борислав Розенблат, якого висував і підтримує Блок Петра Порошенка. Громада Житомира проголосує за Борислава Розенблата, а його завдання й надалі працювати на Житомирщині, відстоювати інтереси громади», – сказав Геннадій Зубко.

Також Геннадій Зубко подякував Михайлу Пухтаєвичу, якого висунув Блок Петра Порошенка на виборах по мажоритарному округу № 66.

«Михайло Пухтаєвич – це людина не лише слова а й справи. Для нього мета команди є більшою за особисті амбіції. Для нього «час єднатися» – не прості слова. Він на справі це довів і зняв свою кандидатуру на підтримку іншого кандидата, як і взимку він доводив житомирянам, вивівши власну техніку на вулиці Житомира, що насправді може прибрати вулиці міста від льоду. Я переконаний, що на Житомирщині команда Блоку Петра Порошенка набуває нових облич», – наголосив Геннадій Зубко.

Також політик підкреслив, що всі кандидати від Блоку Петра Порошенка несуть відповідальність, щоб Житомирська область була прикладом не лише демократії, а й економічних, політичних та соціальних реформ, спрямованих на імплементацію Угоди про асоціацію з ЄС.

Прес-служба Геннадія Зубка