Наступна Audi A8 буде обходитися без водія

Зі зміною поколінь флагманський седан компанії Audi почне оснащуватися повнофункціональної системою автономного управління. 

Передбачається, що Audi запустить седан у виробництво в 2017 році.

Це дозволить німцям знову назвати себе “першими в світі” – якщо компанії Audi вдасться реалізувати озвучені представником компанії Стефаном Мозером плани, то Audi A8 нового покоління стане першим у світі серійним автомобілем з подібними системами.

В Audi розраховують, що це зробить седан максимально безпечним, так як, як заявив представник компанії виданню Motoring, електроніка “завжди буде краще, ніж люди – вона не телефонує, не відволікається на красивих дівчат тощо”.

Відомо, що на седані дебютує комплекс автономних систем управління, заснований на тому, що призвів до фінішу концептуальний Audi RS7 в ході недавніх заїздів на Хоккенхаймрінг. 

Однак, за словами Мозера, у Audi ще є час на те, щоб ґрунтовно доопрацювати всі компоненти системи. Справа в тому, що німецьким інженерам належить навчити свій седан пересуватися не тільки по закритому гоночному треку, але і по дорогах загального користування з відповідним трафіком.

Концептуальний прообраз Audi A8 нового покоління компанія збирається продемонструвати вже в листопаді на виставці в Лос-Анджелесі. Серійний зразок седана повинен дебютувати в кінці 2016 року, а виробництво моделі почнеться кількома місяцями пізніше.