Цензурна нова житомирська влада. Продовження

Окрім прес-служб, житомирська влада має і підконтрольні ЗМІ, які фінансуються ніби платниками податків, але кошти виділяє саме держапарат. ЖОДТРК, Житомирщина, Місто…

От тому пишуть та показують вони лише те, що вигідно чиновникам. І Революція гідності поки не суттєво  вплинула на цей процес. Нова влада й надалі користується “власними” журналістами на свій розсуд, не дозволяючи просунути нічого, щоб кинуло на неї хоч якусь тінь.

Як писав Репортер, 21 листопада у Житомирі на майдані ім. Корольова відбувся поминальний молебень присвячений пам’яті героїв Небесної сотні. Туди прийшли активісти Майдану та Автомайдану з плакатами та критикою влади. Слово їм дали лише після офіційної частини. Цю подію замовчали усі прес-служби владних кабінетів.

Як розповіла одна із житомирських журналістів Репортеру, в прес-службі ОДА у четвер їх ввели в оману, сказавши, що мітингу не буде, а лише панахида. І це при тому, що в цей день вже йшли домовленості, щоб у п’ятницю виступали, окрім влади, і активісти. 

Домовлявся новообраний нардеп Розенблат. І  тут мітингу не буде… По-перше, як показала сесія облради в четвер, нову постмайданівську владу активісти, які і привели її у крісла, вже почали дратувати. Новоспечені чиновники “сіли” на старі схеми і змінювати стару систему, схоже, не дуже збираються.

По-друге,  на “святі” спробували позбутися  і нардепа, який, поговорюють, теж не в найтепліших відносинах з керманичами міста та області. Правда, той прийшов і таки виступив, після всіх. Хоча за статусом має бути першим.

До того ж, державні ЗМі взагалі замовчали присутність самих майданівців.

ЖОДТРК

Як про захід опишуть Житомирщина (на сайті поки нічого немає) та Місто можна буде побачити у свіжих випусках, які вийдуть невдовзі.

Звичайно, нардеп вирішить свої питання сам, тому приділяти багато уваги йому не будемо. А от такі дії нової влади, яка після крові пролитої українцями, мала б почати працювати кардинально по-іншому, насторожують.

І постає питання, а навіщо нам, платникам податків, оплачувати ЗМІ, які за наші гроші відмовляються показувати нам усю правду? І чому ми й надалі дозволяємо владі за наші гроші “висвітлювати” так звану “власну діяльність” (чи бездіяльність?) та закріппювати цензуру?