Прокуратура стягнула з інвесторів, які побудують в Житомирі аеропорт 300 тис. грн.

Коростенська прокуратура з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері пред’явила позов до суду про стягнення втрат сільськогосподарського виробництва на суму понад 306 тис. грн. з ДП «Аеропорт Житомир» ТОВ «Акорд».

Рішення стягнути кошти з крупного інвестора вчинили  в інтересах Житомирських міської та обласної рад, твердять в прокуратурі.

“Згідно рішення міськради у червні 2014 року затверджено проект землеустрою щодо відведення 58,5 га землі в оренду дочірньому підприємству «Аеропорт Житомир» для розміщення та експлуатації будівель і споруд авіаційного транспорту. Також, вказане підприємство, унаслідок відведення 5,5 га сільськогосподарських угідь, протягом місяця з дня прийняття рішення зобов’язане відшкодувати втрати від сільськогосподарського виробництва на загальну суму 306,8 тис грн. Однак, у порушення Земельного кодексу України та рішення міськради, зазначена сума не сплачена дотепер”, – кажуть прокурори.

Наразі судом зобов’язано ДП «Аеропорт Житомир» відшкодувати втрати у розмірі 306,8 тис грн.

Нагадаємо, Компанія YANAIR отримала можливість відбудувати в Житомирі Аеропорт. YANAIR вже зареєструвала в Житомирі 5 літаків. Від реєстрації кожного до міського бюджету надійшло 400 тисяч гривень. До кінця 2014-го року планують зареєструвати ще 2 літаки, один з яких – Boeing.