Варіанти витяжок

Варіанти установки кухонних витяжок  різняться.

Їх класичним видом є пристінні витяжки. При необхідності вибору самого бюджетного варіанту ідеальним рішенням стане вбудована модель, яка ідеально підійде для невеликої кухні.

Також потрібно враховувати те, наскільки гармонійно виглядатиме витяжка на кухні. Отже, важливі не тільки габарити і технічні характеристики, але і дизайн виробу

Серед розмаїття кухонних витяжок існують підвісні, купольні, острівні, кутові та інші види. Вибираючи відповідну модель, потрібно орієнтуватися на її продуктивність, види фільтрів, галасливість, тип освітлення, функціональність і, звичайно, бренд. Розібратися в характеристиках кухонних витяжок можна на прикладі деяких популярних моделей Hotpoint-Ariston, Lex, ТМ Пирамида

Одним з головних завдань є визначення продуктивності витяжки. Розрахувати її досить просто. Для цього існує універсальна формула: Р = SxHx12, де P – продуктивність, S – площа приміщення, H – висота стелы, а 12 – норма СЕС з оновлення повітря в кухонних приміщеннях (12 разів на годину).

Фахівці радять вибирати витяжку потужнішу, але використовувати її на середньому режимі. Це в свою чергу значно знизить шумовий рівень і продовжить термін її експлуатації.

Неприємні запахи, випаровування, продукти горіння, дим приносять дискомфорт і негативно позначаються на організмі людини, а частки жиру і кіптява, осідаючи на стінах, меблях і стелі, призводять до сильних забруднень. Ось чому важливе придбання витяжки для кухні.