Вірмени Житомира презентують літературу присвячену геноцидам вірмен і українців

13 березня 2015 року о 12:00 в конференц-залі Центральної міської бібліотеки ім. В.Земляка, з нагоди 100-ї річниці Геноциду вірмен 1915р., відбудеться презентація і вручення літератури, присвяченої Геноциду вірмен в Османській імперії 1915р., Голодомору в Україні 1932-1933 років та подіям «Революції гідності» 2013-2014 років, а також загально розвиваючої літератури про вірменську культуру та історію Вірменії.

Захід буде проходити за підтримки Союзу Вірмен України та ГО «Житомирська обласна община вірмен «ЕРЕБУНІ».

Голова ГО «Житомирська обласна община вірмен «ЕРЕБУНІ» Грант Тигранович Даян каже, що “напревеликий жаль, ми не в силах змінити те, що було, але в наших з Вами силах хоча б частково виправити наслідки багатьох трагічних подій, і в наших силах запобігти їх повторенню в новій історії, в історії нашого з Вами часу.

Тому, знати свою історію – обов’язок кожного свідомого громадянина своєї країни і гідного представника своєї національності.

Давайте будемо пам’ятати про те, що довелося пережити нам і нашим предкам, що довелося втратити і будемо пильні, щоб трагічні віхи історії не знаходили свого повторення у майбутньому.”

«Прошедшее надо знать не потому, что оно прошло, а потому, что, уходя, оно не умело убрать своих последствий» (Василий Осипович Ключевский).