​Седан Hyundai Genesis став розумнішим

Забезпечити свої автомобілі повноцінним “автопілотом” компанія Hyundai розраховує не скоро – в кращому разі, до 2020 року. А поки тестує електронні компоненти, які в майбутньому стануть складовою частиною автономної системи управління.

В рамках “домашнього” автосалону в Сеулі компанія Hyundai продемонструвала седан Genesis, на базі якого була реалізована частина цих компонентів. Зокрема, седан отримав більш просунуту, ніж раніше, систему стеження за дорожньою розміткою. Тепер Hyundai Genesis здатний самостійно дотримуватися того курсу, який заданий розміткою, на будь-якій швидкості, хоча раніше ця система працювала тільки після досягнення порогу в 60 км / ч.

У ході публічної демонстрації роботи системи седан не тільки самостійно рухався вздовж розмітки по прямій, але і проходив S-подібні повороти, а також зміг зробити розворот.

Кім Де Сан, керівник департаменту розробки контрольних систем Hyundai, заявив, що створення повністю автономного автомобіля не є самоціллю компанії. Розвитком систем, які в кінцевому підсумку призведуть до створення “автопілота”, корейські інженери займаються тільки заради того, щоб підвищити дорожню безпеку, ситуацію з якою представник Hyundai назвав “великою проблемою”.

Створенням “безпілотних” автомобілів зараз захоплені не тільки багато автомобільні виробники, але і ряд хайтек-компаній, наприклад, Google. Найімовірніше, першим серійним автомобілем з системою, яку можна буде умовно назвати «автопілотом», стане нове покоління Audi A8 – його повинні представити в 2017 році.