​У тіло ляльки Барбі вживили цифрову “душу”

Багато дітей любили розмовляти з голосовими помічниками в смартфоні. А якщо штучним розумом і власною цифровою душею буде наділена лялька? Нова говоряща Barbie спробує стати для дитини справжньою подругою.

Компанія ToyTalk, заснована в 2011 році, відома своїми мобільними додатками, які дозволяють дітям поговорити з вигаданими персонажами Windston. Тепер же технології компанії переміщаються з двомірного світу в реальність. 

Лялька Hello Barbie використовує систему аналізу дитячої мови, розроблену ToyTalk для того, щоб розпізнавати питання і вибирати відповіді. “Вона масштабний персонаж з приголомшливою власною історією. У ляльки будуть тисячі і тисячі речей, які вона зможе розповісти, так що спілкуватися з нею можна буде годинами”, – зазначив співзасновник компанії Орен Якоб. 

Правда, для роботи нової Барбі буде потрібно постійне підключення до Wi-Fi, так як обробка мови відбувається на віддалених серверах, так що Hello Barbie можна назвати повноцінним представником “Інтернетних речей”. Якоб зазначив, що ідея створити таку іграшку прийшла до нього в голову, коли його семирічна донька попросила його зателефонувати по Skype, щоб вона могла поговорити зі своїми іграшками. 

На розробку проекту пішло велику кількість часу, так як системі розпізнавання мови необхідно було підлаштуватися під особливості дитячого вимови, яке часто відрізняється невиразністю.