На Житомирщині оголосили “полювання” на лжеінвалідів Чорнобиля

Перевірити всіх інвалідів Чорнобиля на дійсну захворюваність, яка надає право мати групу інвалідності та отримувати пільгові ресурси. Таке доручення дав голова Овруцької РДА Сергій Ковердун.

 У першу чергу тест на заслужене отримання чорнобильських преференцій пройдуть депутати, керівники органів влади і підприємств, медичні працівники. 

Також в районі створять комісію з громадськості для подільшої подачі результатів її роботи вже обласній комісії. Це робиться з метою виявлення лжеліквідаторів і лжеінвалідів, подальшого позбавлення їх цього статусу та повернення отриманих ними грошей у державний бюджет.

Завтра, 22 травня 2015-го року о 10-00 в департаменті Охорони Здоров’я області відбудеться перше засідання комісії з перевірки справжності інвалідності постраждалих внаслідок аварії на АЕС.

Нагадаємо, Президент України у своїх виступах часто говорить про необхідність здолання корупції. 

“Через лжеліквідаторів і псевдоінвалідів Чорнобиля без харчування і оздоровлення залишаються діти в школах північних районів області, адже ці “п’явки” витягують значну частину чорнобильських коштів з державного бюджету”, – каже Голова Ради “Союзу Ліквідації Чорнобильської катастрофи” Віталій Юшкевич.