Дизпаливо найдешевше у Житомирській області

Без категорії

З 5 по 12 червня роздрібні ціни на бензин не змінилися: А-92-Євро пропонували в середньому по 19,84 грн/л, А-95-Євро – по 20,56 грн/л – Сергій Сапегін, директор НТЦ “Психея”, пише “Сегодня”.

Дизпаливо за тиждень подешевшало на 0,7% (14 коп./л) – до 20,45 грн/л. Найдешевше його можна було відшукати в Житомирській області – за 18,05 грн/л.

За його словами, найдешевший “другий” – по 17,6 грн вдалося відшукати в Харківській області, а “п’ятий”, на гривню дорожче – у Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Київській, Кіровоградській, Хмельницькій областях та столиці.  Середня роздрібна ціна на скраплений газ піднялася на 0,6% (5 коп./л) – до 8,44 грн/л.

ПРОГНОЗ. Наступного тижня ці тенденції повинні зберегтися. Цьому допоможуть ймовірне зниження європейських нафтових котирувань в найближчому майбутньому і, відповідно, зниження імпортних цін, загострення конкуренції на паливному ринку та значні обсяги реалізації на ньому спиртових сурогатів, пропонованих на 25% дешевше високооктанового бензину з тим же октановим числом (по 15,5- 16,1 грн/л). 

Перешкодити ж цьому можуть зменшення пропозицій нафтопродуктів за низькими цінами через ситуативний дефіцит паливних сурогатів, що виник в столичному регіоні після пожежі на нафтобазі, заборона на пересування бензовозів загальною масою від 24 т при температурі повітря вище 28 °С, активізація контролюючих органів на паливному ринку після Васильківської трагедії і закриття кількох десятків АГЗС в столичному регіоні за результатами перевірок Київради.