​У літньому дитячому таборі «Дзвіночок» діти не лише відпочивають, а й отримують повноцінне лікування

У дитячому таборі «Дзвіночок»,який функціонує на базі санаторно-лікувального центру «Дениші», відкрилася друга літня зміна, протягом якої санаторно-курортне лікування пройдуть 140 дітей. 

Табір «Дзвіночок» чи не єдиний заклад в області, де діти можуть не лише відпочити, а й пройти повноцінне лікування, отримавши велику кількість процедур. За словами завідуючої табору Ніни Книж, дітям призначають процедури відповідно до їхніх проблем зі здоров’ям.

Вихованці табору зізнаються, що в захваті від відпочинку та лікування, яке отримують в «Дзвіночку».

Заступник голови Житомирської обласної ради Руслан Годований розповідає, щор ік тому, коли було вирішено відкрити «Дзвіночок», мало хто вірив, що цей табір буде дійсно успішним.

Однак завдяки депутатам обласної ради, які проголосували за виділення коштів для його створення, сьогодні Житомирщина має дитячий табір, куди батьки охоче відправляють своїх дітей.

«Коли рік тому ми проаналізували ситуацію з таборами у Житомирській області, ми зрозуміли, що нам залишилася лише стара радянська інфраструктура. Дитячі табори переважно були розташовані в лісовій місцевості, мали тимчасові будиночки з фанери і не завжди діти могли отримати ті умови, які хотілося б. Ми задумались рік тому, як зробити так, щоб діти отримали у таборі не тільки відпочинок, але й оздоровлення. І ми змогли запустити зараз і дитяче оздоровлення, і дитячий відпочинок у «Дзвіночку». Сьогодні цей табір користується популярністю. Тут є молоді спортсмени, які готові проводити на цій базі тренувальні збори… Це означає, якщо займатись чимось конкретним, то за рік-два будь-яка справа може дати якісні результати», – розповідає Руслан Годований, заступник голови Житомирської обласної ради.

До кінця літа у таборі «Дзвіночок» пройдуть іще дві літні зміни.

Прес-служба обласної ради