Італія підтримала ідею створення Європейського валютного фонд

Міністр економіки і фінансів Італії П’єр Карло Падоан заявив, що валютний союз повинен грунтуватися на загальних елементах, одним з яких він вважає Європейський валютний фонд.

 Італія виступає за більшу інтеграцію в рамках Європейського союзу і підтримує ідею створення Європейського валютного фонду, заявив у вівторок міністр економіки і фінансів країни П’єр Карло Падоан.

“Рано чи пізно, валютний союз повинен грунтуватися на загальних елементах. На мою думку, на Європейському валютному фонді, на механізмі страхування від потрясінь на ринку праці і на загальному бюджеті”, – сказав Падоан на прес-конференції в асоціації іноземної преси.

Міністр підкреслив, що якщо цього не зробити, то валютний союз завжди буде знаходитися в “середині річки” і буде існувати ризик того, що він може бути “збитий” сильної хвилею.

“Це те, що економісти називають” поділ ризиків “, яке робить валютний союз сильнішою протягом багатьох років”, – додав він.

Падоан також підкреслив, що єдину європейську валюту слід зміцнити і продовжувати рухатися вперед.

Нагадаємо, нещодавно влада США заявила, що готова підтримати ідею, що  просувається Китаєм щодо створення Азіатського банку інфраструктурних інвестицій (Asian Infrastructure Investment Bank, AIIB). Про це заявив  у Вашингтоні американський міністр фінансів Джейкоб Лью.

Азіатський банк інфраструктурних інвестицій був створений в 2014 році з ініціативи Китаю. Штаб-квартира банку, метою якого є фінансування інфраструктурних проектів в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні (АТР), розміститься в Пекіні. Статутний капітал складе 100 000 000 000 доларів.

“Я був натхнений моїми переговорами в Пекіні, в ході яких керівники Китаю дали зрозуміти, що націлені відповідати найвищим стандартам. Вони також привітали співпрацю в даному питанні”, – цитує агентство Рейтер слова Лью.

Разом з тим, Лью підкреслив, що при створенні AIIB необхідно враховувати наявність вже існуючих структур.

Про своє бажання вступити в цю структуру заявили РФ, Південна Корея і низка провідних європейських економік, у тому числі Великобританія, Франція, Німеччина, Італія, Швейцарія та Люксембург. За даними ЗМІ, зараз в цілому заявки на участь у банку на правах засновників подали 44 країни.


Прямі поставки з Італії, тільки оригінального, тільки якісного, справжнього італійського взуття через сайт http://par-a-porter.com/tufli-34.  Доставка безкоштовна по всій Україні. Звертайтесь!