Штати будують ковчег з рестораном

В американському місті Вільямстаун (штат Кентуккі) почалося будівництво копії старозавітного ковчега.

Як повідомляє NBC News, завершення проекту заплановано на літо 2016 року.

Замовниками споруди виступило християнське суспільство «Відповіді в Бутті» (Answers in Genesis). За словами президента організації Кена Хема (Ken Ham), планується, що ковчег щорічно відвідуватимуть до двох мільйонів чоловік. 

«Я вважаю, що ковчег стане однією з найважливіших пам’яток країни. Адже його будівництво унікальне», – заявив він.

Хем зазначив, що будова зводиться в повній відповідності з розмірами, описаними в Біблії. Всього в ковчезі буде чотири поверхи, а його довжина становить 155 метрів. На перших трьох поверхах розміститься експозиція, присвячена біблійної історії, а на четвертому – ресторан.

У майбутньому поруч з ковчегом з’явиться цілий розважальний комплекс з Вавилонської вежею, макетом близькосхідного поселення першого століття і великим зоопарком.

NBC News відзначає, що проект вже зіткнувся з критикою з боку влади. Так, минулого року влада штату відмовилися надавати розважальному комплексу податкові пільги, пославшись на те, що вони «не можуть бути використані для фінансування релігійної індоктрікаціі чи іншого просування релігії».

Це вже не перша спроба створити християнський розважальний центр. У 2005 році влада Ізраїлю заявили про бажання звести тематичний парк «Земля, по якій ходив Ісус». У ньому, зокрема, планували створити Біблійний сад і Амфітеатр Галілейського моря.


Компанія Альбатрос виробляє та реалізує першокласну продукцію для покрівель. З металочерепицею підприємства Ваш будинок буде надійно захищенний. Звертайтесь – http://www.albatros.ua