Asus представила міні-комп’ютер VivoStick. Acer анонсувала модульний комп’ютер

Компанія Asus представила кишеньковий комп’ютер Asus VivoStick, який виступить конкурентом схожого пристрою від Intel під назвою Compute Stick, передає портал The Verge.

Комп’ютер підключається до моніторів і телевізорів через HDMI-роз’єм. У ньому встановлений процесор Intel Cherry Trail. Як і у випадку з топової cуществует модифікацією Compute Stick, Asus VivoStick забезпечили 2 гігабайтами OЗУ і накопичувачем на 32 гігабайти. Додатково в пристрої передбачені 2 USB-порту і аудіороз’єм, а також підтримка Bluetooth 4.0 і Wi-Fi. На комп’ютері встановлена ОС Windows 10. Вага гаджета – 70 грамів, розміри – 13,8 на 3,4 на 1,5 сантиметра.

Орієнтовна ціна в США – 129 доларів, дата початку продажів поки невідома.

У свою чергу, Intel представила Compute Stick нового покоління, як передає портал ArsTechnica. У них будуть використовуватися процесори Intel Core M Skylake. Повністю їх технічні характеристики поки не розкривають. У продаж міні-комп’ютери надійдуть в першому кварталі 2016 року.

А компанія Acer анонсувала збираємий з модульних блоків комп’ютер Revo Build Series, передає портал The Verge.

На відміну від представленого в 2014 році Project Christine від Razer, не всі компоненти машини виділені в самостійні блоки. Базовий модуль у Revo Build- НЕ процесор, а готовий мініатюрний комп’ютер з встановленою ОС Windows 10, ОЗУ об’ємом 8 гігабайт, трьома USB-портами, HDMI-портом і аудіороз’ємом. Доступні два варіанти процесора- Intel Celeron або Pentium. Розміри блоку – 12,5 на 12,5 сантиметра при висоті 5,6 сантиметри.

Telemart.ua

Призначення модульної архітектури – спростити апгрейд комп’ютера. Щоб розширити можливості пристрою, достатньо буде закріпити на базі додаткові модулі, які ставляться один на одного подібно деталям конструктора. Вони надійдуть у продаж пізніше, ніж стартовий блок, точна дата не повідомляється. Відомо, що серед них будуть модулі зовнішньої пам’яті на 500 гігабайт і 1 терабайт, аудіомодулем, док-станція для бездротової підзарядки гаджетів і додатковий блок з відеокартою, параметри якої поки не називаються.

Базовий блок Revo Build з’явиться в Європі в жовтні, орієнтовна ціна – 200 євро. Серед стартових територій також країни Африки і Близького Сходу.

Project Christine від Razer передбачає більш широкі можливості по удосконаленню машини, проте компанія поки не назвала дату виходу новинки.

Ідею модульного пристрою стосовно до смартфонам активно розвивають в Google, проект отримав назву Project Ara.