У чому секрет правильного догляду за стопами?

Як не дивно, але багато жінок приділяють педикюру вражаюче мало часу. Адже наші ніжки – особливо влітку та на початку осені, коли ми носимо відкрите взуття – повинні виглядати ідеально. У чому секрет правильного догляду за стопами? Як зробити spa-педикюр самостійно? І, нарешті, лак якого кольору купувати? 

Сандалії, в’єтнамки з декількох ремінців – це хіт сезону. Але навіть туфельки досить класичних моделей рішуче відкрили носок, оголивши пальчики.

А це вже змушує поламати голову над тим, як оптимально доглянути і прикрасити їх. Комусь може здатися, що достатньо лише нанести кілька мазків яскравого лаку (адже в цьому сезоні в моді якраз життєрадісна яскравість).

Але це далеко не так. Адже саме яскравий лак привертає особливу увагу до ваших ніг, і, отже, до тих недоліків, які є.

Якщо, звичайно, ви будете ігнорувати ці недоліки, не роблячи ніяких заходів для того, щоб зробити ніжки здоровими і доглянутими.

Невдала форма нігтьової пластинки, потертості, почервоніння, роздувся пухирі мозолів (а звідси і поява некрасивих наліпок із пластиру), обламані нігті, тріщини на п’ятах – з усіма цими проблемами можна і потрібно боротися.

Вибираємо колір

Якщо ви вирішили почати з самого простого і з самого залучає погляди, то, звичайно ж, вже задумалися над найактуальнішим кольором лаку для педикюру.

Вибір здається очевидним: якщо в моді все яскраве і кольорове, то вже обмежень по кольоровій палітрі на лак для нігтів не може бути.

Не поспішайте! Не все так очевидно. Оптимальним і універсальним кольором для педикюру фахівці і сьогодні вважають натуральний.

Легкий відтінок рожевого або тілесного, покладений на захисну основу або, навпаки, покритий другим шаром прозорого захисного лаку, – це те, що виручить в будь-яких обставин.

До речі, світлий чи тілесний матовий лаки здатні приховати будь-які дефекти нігтів, що особливо важливо влітку, коли нігті піддаються особливо масованому впливу всяких несприятливих чинників.

Лак для нохтів. Серед яскравих лаків перевага, звичайно ж, мають яскраво-червоний і оранжевий. Але червоний все ж трохи важкоатлета для сандалики з тонюсеньких ремінців, а помаранчевий підійде далеко не до кожного предмету гардеробу.

Як не дивно,  фахівці пропонують поекспериментувати з синім кольором. Причому це в першу чергу кольору індиго, нічного моря, глибокий кобальтовий, лохини.

Ці відтінки будуть непогано гармоніювати з речами з деніму (безсумнівний хіт сезону), з шифоновими сукнями та сарафанами в стилі хіпі, з речами в морському стилі.