Огляд iPhone 6s. Головне, що треба знати

2015 рік став роком S-версій “яблучних” смартфонів. Залишивши дизайн без змін, Apple переробила “начинку” девайсів, реалізувавши нові функції. 12-мегапіксельна камера, можливість записувати 4K-відео, технологія розпізнавання сили натискання 3D Touch, функція Live Photos – ось ключові нововедення в “яблучних” флагманах цього року. Але яке ж думка західних журналістів?

Головний редактор ресурсу The Verge Нілай Патель, вважає, що iPhone 6s став “найкращим смартфоном на ринку”, і на нього варто перейти кожному, окрім, мабуть, користувачів “шісток”. 3D Touch вражає – інтерфейс “в реальному часі реагує на силу натиснення”, а іконки додатків тепер представляють собою “динамічні об’єкти”. На даний момент, 3D Touch – це сама агресивна і цікава реалізація ідеї інтерфейсу як “безлічі абстрактних шарів інформації”, пише головред The Verge. Однак поки що цю технологію підтримує лише кілька нативних додатків, а тому про нововведення легко забути. Слово за розробниками!

Хоча обидві камери додали в дозволі, уваги варто лише фронтальна, адже тут мізерні 1,2 МП зросли до 5 МП. Що стосується основної 12-мегапіксельної камери, то вона не особливо краще 8-мегапіксельною, якою оснащений iPhone 6. Проте, The Verge пише, що за якістю фотографування жоден смартфон не може навіть наблизитися до iPhone 6s.

Процесор ж Apple A9 дозволяє iPhone 6s працювати надзвичайно швидко. Розблокування девайса за допомогою Touch ID відбувається миттєво. При таких потужностях новий iPhone 6s здатний пропрацювати від однієї зарядки стільки ж, скільки і попередні моделі – один день, або трохи більше, якщо включити режим енергозбереження. На думку головного редактора The Verge, компанії Apple все ж доведеться потрудитися енергоспоживанням iPhone, якщо в майбутньому нам належить використовувати iPhone як гаманець, і як ключі, а тому за час автономної роботи iPhone 6s отримав всього 7 балів з 10.

Уолт Моссберг, виконавчий редактор The Verge, також склав свою думку. Технологія 3D Touch, пише він, дуже важлива, оскільки вводить в арсенал звичних користувальницьких жестів типу “свайпа” і “щіпки” дещо ще. По початку розпізнавання сили натискання може здаватися несуттєвим нововведенням, проте з часом, вважає Моссберг, воно стане таким же важливим і корисним, як і інші жести. І заслуга в цьому, звичайно ж, належить Apple.

“Але найбільше мене вразила швидкість роботи сканера відбитків пальців Touch ID, який вбудований у всьому знайому кнопку Home”, – пише Уолт Моссберг. Як і Нілай Патель, він відзначає, що тепер розблокування смартфона по відбитку пальця відбувається миттєво. Втім, смартфон в цілому став працювати набагато швидше і плавніше, ніж iPhone 6. Однак 16 ГБ вбудованої пам’яті в початковій версії девайса він вважає смішним.

Експерт ресурсу The Wall Street Journal Джоанна Стерн починає з обговорення часу автономної роботи. “Головне, чого люди хотіли, – це збільшення часу роботи від однієї зарядки, – пише вона, – І з iPhone 6s цього не трапилося”. Новинка протягне один день, проте при активному використанні потрібно постаратися, щоб вона простягнула до того моменту, як ви ляжете спати: “Схоже, що iPhone 6s сідав навіть швидше, ніж” шістка “, коли я використовувала навантажують процесор фукнции камери, наприклад, Live Photos “. В цілому ж час автономної роботи таке ж, як і попереднього покоління iPhone – 8:00.

Немає інновацій і в самому процесі зарядки. У той час, як інші смартфони вже вміють заряджатися по повітрю, а також підтримують функцію швидкої зарядки, iPhone 6s все ще потребує звичайному шнурку і, як мінімум, в двох годинах, щоб наповнитися електроенергією до 100%. “Останні смартфони Samsung повністю заряджаються за 75-90 хвилин, а новий Moto X Pure за годину”, – відзначає експерт.

Усі обзори по попереднім версіям iPhone можна знайти на obmen.bigmag.com.ua/exchange/model/iphone_5c/. Для власників “яблучних” смартфонів рекомендуємо дізнатись багато корисного.