Суперкар, створений BMW і Toyota, вийде під маркою Lexus

Чутки про спільну роботу BMW і Toyota по створенню деяких суперкарів ходять вже давно. Чергова їх хвиля говорить про те, що в результаті співпраці у кожної марки може з’явитися власний суперкар, причому обидва вони стануть гібридами – але по-різному.

Платформа, яку розробляють німці і японці, буде єдиною для обох запланованих суперкарів. Алюмінієва просторова рама в конструкції майбутньої новинки буде поєднуватися з силовими елементами з вуглепластиків. Суперкар отримає середньомоторну компоновку і систему повного приводу. А ось двигуни для кожного члена цієї парочки компанії-партнери збираються розробляти самостійно.

Суперкар від Lexus ще належить почекати, а ось великий позашляховик вже скоро можна буде купити

“Серцем” гібрида від BMW цілком очікувано стане шестициліндровий турбомотор, який спеціально з цієї нагоди збираються створити фахівці “підрозділи М”. Характеристики мотора поки невідомі, але, по всій видимості, він отримає традиційну рядну конфігурацію. А ось в основу гібридної силової установки суперкара Lexus (саме під цією маркою з’явиться на ринку новинка) ляже 3,7-літровий V8 від леманівського спортпрототипа TS040. Правда, його збираються дефорсировать (по всій видимості, заради збільшення моторесурсу), а недолік потужності компенсують за рахунок установки на передній осі електродвигуна.

У підсумку, як стверджують джерела видання Motoring, віддача силової установки в японському варіанті повинна перевищити 800 к.с. Сам же суперкар планується позиціонувати як ідеологічний наступника знаменитого Lexus LF-A. За попередніми планами, дебютують обидві новинки під час відкриття Олімпійських ігор 2020 року, які відбудуться в Токіо.

Гбо видео– відеообзори встановлення системи газового обладнання. Ознайомтесь із лідерами світового ринку. Ваша автівка має буде обладнання найсучаснішим!