​Вчителі та медики Житомира зарплатню за грудень отримають до Нового року

Держава виділила додаткові обсяги субвенцій для виплати зарплатні працівникам шкіл та медичних закладів.

Не дивлячись на те, що саме виплата зарплатні зазначених категорій – є повноваженнями держави і виконується виключно за рахунок державних коштів, субвенція була виділена не у повному обсязі. 

Тому, 28 грудня депутати міської ради коштом міського бюджету були вимушені закрити борг держави.

Директор департаменту фінансів Сергій Гаращук деталізував у якому обсязі надійшла субвенція, а який обсяг коштів необхідно виділити з міського бюджету.

“Нам виділено додаткову субвенцію у розмірі 27 млн. грн. Цієї суми дійсно недостатньо, щоб в повному обсязі виплатити зарплати за грудень, тому за рахунок коштів, які зекономлені розпорядниками міського бюджету, в цілому це 24 млн. грн., 9 млн. 163 тис. грн. з цих коштів спрямувати на забезпечення виплати зарплат. До Нового року вчителі та медпрацівники отримають зарплатню в повному обсязі”, – зазначив Сергій Гаращук.

Депутати підтримали рішення, що дозволить вчителям та медичним працівникам на Новорічні свята отримати зарплатню.

Міський голова Сергій Сухолмин зазначив, що зобов’язати державу виплатити 27 млн. грн. – це вже досягнення. Якщо з міського бюджету борг було б виплачено одразу, Житомир ці кошти вже б не побачив.

“З одного боку нам довелося приймати медичних працівників та вчителів і пояснювати в чому причина затримки їх зарплат, але з іншого, в той же час, ми оббивали пороги профільних Міністерств і вимагали виконати взяті на себе зобов’язання. Постійні поїздки до Києва дали свій результат і ми отримали 27 млн. грн.”