​Прокуратура Житомирщини довела в апеляції незаконність закупівлі палива майже за 5 мільйонів гривень

За позиції прокуратури області постановою Рівненського апеляційного господарського суду залишено в силі рішення суду першої інстанції, яким визнано недійсним рішення комітету з конкурсних торгів та договір на закупівлю 277 літрів палива рідинного, вартістю понад 4,8 млн грн.

Йдеться про те, що КП “Житомиртеплокомуненерго” Житомирської міськради, на початку 2015 року, порушуючи вимоги Закону України “Про здійснення державних закупівель”, придбало у приватного підприємства палива вартістю майже 5 млн грн.

Зокрема, комунальне підприємство, провівши у жовтні 2014 року перші торги з придбання 277 літрів палива, не чекаючи їх результатів, наступного дня безпідставно провело чергові відкриті торги по закупівлі цього ж палива.

Хоча, відповідно до законодавства, спочатку необхідно було внести зміни до річного плану закупівель та оприлюднити план закупівель зі змінами на веб-порталі Уповноваженого органу з питань закупівель.

Таким чином, закупівля палива відбулася з порушенням законодавства, а саме, не за результатами тендерних торгів, а за переговорною процедурою.

Доводи прокуратури про незаконність закупівлі судами першої та апеляційної інстанцій визнано обґрунтованими, результати незаконно проведених торгів палива за 4, 8 млн грн скасовано.

Прес-служба прокуратури Житомирської області