Водопостачання та водовідведення заміського будинку

Бажання мати свій заміський будиночок у жителів сучасних міст, як і раніше досить велике. Але, як правило, завжди з’являється одна і та ж поширена проблема: як же правильно організувати автономне водопостачання і водовідведення в приватному секторі? Це досить таки тривалий і до того ж витратний процес, який може відняти масу нервів у власників власного будинку.

Найпростішим і поширеним варіантом є будівництво звичайного колодязя. Але для цього на ділянці повинен знаходитися накопичувач з інформацією, що просочилася талої або дощовою водою, на шляху свого проходження розчину все забруднення – компостні купи і вигрібні ями.

Другий, не менш популярний, але більш витратний варіант – це глибокі підземні води. У шарах землі немає ніяких річок, озер і струмків, і саме тому необхідно організувати водозабірну свердловину.

При проектуванні і створенні систем забезпечують водопостачання і водовідведення необхідно враховувати індивідуальні потреби кожного окремого будинку, при цьому вибираючи найбільш поширений в даному регіоні водоносний горизонт, який власне і забезпечить потрібну кількість води. За типом знаходження її в породі, підземні води поділяються на напірні (артезіанські) та безнапірні (грунтові).

Як напірні, так і грунтові води в нашому регіоні можуть, містяться в вапнякових, піщаних, валунногравійних і галькових відкладеннях. Дуже поширена помилка, що артезіанські води знаходяться в глибоких покладах вапняку, в корені невірні.

У тому випадку, якщо потреби у воді не дуже великі, то цілком реально замовити у фахівців буріння піщаної свердловини, і тоді вона зможе забезпечити вас ґрунтовими водами в кількості не менше 200 літрів на годину. А для будинків, які оснащені санітарної та побутовою технікою – душовою кабіною, санвузлом, посудомийної і пральної машиною, що мають басейни, сауни і лазні і доведеться використовувати більш глибокі і насичені джерела.


Конечно же, любое качественное водоснабжение не получится без надежных кранов. Разные краны от Все Фитинги в Украине в этом вам помогут. Конфигурацию можна посмотреть на сайте.