​Які окуляри від сонця не шкодять очам

Пластик або скло

Чим відрізняються окуляри з пластиковими та скляними лінзами, і які вибрати сонцезахисні окуляри? Для виготовлення лінз використовують скло і пластик двох видів: полікарбонатний і акриловий. За скляні лінзи можна бути спокійними, вони однозначно не пропускають УФ промені. Правда, сонцезахисні окуляри з лінзами зі скла мають велику вагу, тому їх з часом стали замінювати пластиковим еквівалентом. Але пластик пропускає УФ, як вибрати сонячні окуляри в цьому випадку?

Пластик для лінз повинен бути спеціально оброблений, інформація про це повинна міститися на етикетці. Правда, не завжди етикетка відповідає реальному товару. Тому, щоб не помилитися, порівняйте назва фірми-виробника на етикетці і на дужки окулярів. Назва завжди дублюється, тому, якщо ви не знайшли написи на дужці, подивіться на спеціальну наклейку на склі або пластику очок.

Пластик без добавок завдасть шкоди очам і зору, не варто купувати таку продукцію, навіть якщо перед вами наймодніші сонцезахисні окуляри цього сезону. Відомо, що зіницю на світлі звужується, щоб захистити очі від УФ випромінювання. Затемнення в пластикових окулярах без добавок обманює очей: зіниця не звужується, а УФ проходить через лінзу. Наслідком цього може стати пошкодження очного дна і сітківки. Найбільшою шкоди очам наносять УФ промені класу В, на етикетці вони зазвичай позначаються як UVB. Від цих променів лінза повинна захищати очей майже повністю, купити сонячні окуляри необхідно зі значенням допустимої довжини хвиль максимально близьким до 400 нм.

Polaroid

Практично єдиною оптичної продукцією з пластика з гарантованою УФ захистом вважаються сонцезахисні окуляри Polaroid. Лінзи окулярів цієї фірми мають семишарові структуру і високий ступінь поляризації, тобто гасіння відблисків. Поляризаційний фільтр лінз від Polaroid роблять окуляри цієї фірми незамінними для водіїв, спортсменів і звичайних людей. Окуляри Polaroid вирішує проблему вибору очок для дітей. Сонцезахисні дитячі окуляри повинні максимально захистити очі, але скло становить небезпеку, а на неякісному пластиці швидко з’являються дефекти. Завдяки спеціальній обробці, окуляри Polaroid ідеально підходять дітям. Компанія пропонує зручні оправи і велика кількість моделей для чоловіків, жінок і дітей.

Хамелеони

Хамелеонами називають фотохромні скла, справжні фотохромні лінзи створюють відмінну УФ захист. Лінзи здатні змінювати світлопропускання в залежності від освітленості, тому очам в таких окулярах особливо комфортно. Захищеними виявляються не тільки очне дно і сітківка, зменшується навантаження на м’язову тканину очного яблука. Але підібрати окуляри хамелеони складно, так як лінзи можуть по-різному пропускати світло, до того ж, вони можуть виявитися різними. Хамелеони краще купувати в спеціалізованих магазинах оптики, при покупці слід ознайомитися з гігієнічними сертифікатами.

Оправа окулярів від

Правильні сонцезахисні окуляри повинні мати правильну оправу. Пластик вкрай легко тріскається і ламається, найміцнішою вважається пластикова оправа з нейлону. Але краще, якщо оправа буде подвійною. Зсередини пластик повинен бути укріплений тонкої металевою конструкцією. Вибираючи оправу, спробуйте легко натиснути на пластик. Він не повинен бути надто гнучким і жорстким. При натисканні пластик повинен трохи прогнутися, а потім відновити форму. Перевірте всі кріплення, відкрийте і закрийте окуляри кілька разів. Для довгого життя оправи та лінз не забудьте купити підходящий чохол.

Де купити якісні сонцезахисні окуляри

Безумовно, купувати цей аксесуар потрібно не на ринку, а в спеціалізованих магазинах.

Знаючи напевно, яка модель очок вам бездоганно підійде, можна сміливо купувати окуляри від сонця і в онлайн магазинах. Як правило, в звичних нам торгових точках асортимент не настільки широкий, як у таких онлайн каталогах.