Краєзнавець Георгій Мокрицький презентував буклет «Сімнадцять “миттєвостей” міста над Тетеревом»

Буклет «Сімнадцять “миттєвостей” міста над Тетеревом» презентував український краєзнавець, журналіст та директор видавництва «Волинь» Георгій Мокрицький 29 червня в Житомирській міській раді.

Видання є своєрідною знахідкою для туристів.В буклеті Георгія Мокрицького вміщена інформація про цікаві топонімічні місця Житомира, які можуть відвідати житомиряни та гості міста. На зворотній сторінці зазначено анотований перелік 120 перейменованих вулиць Житомира у цьому році. Ці буклети можна придбати в книжкових крамницях міста.

Справа залишається не тільки за перейменуванням, а й за інформаційною політикою й просвітницькою діяльністю. Міський голова Сергій Сухомлин розповів особливості впровадження закону про декомунізацію: «Ми приведемо місто в порядок. Політична гумка зітре з пам’яті людей ненайкращий період історії. Тому на кожній вулиці протягом півтора тижня почнуть встановлювати інформаційні таблички з новими та старими назвами. Люди мають знати історію рідних вулиць».

Вартість незвичних табличок – 150 грн. Також міський голова зазначив, що зараз ведеться реконструкція тротуарів та бордюрів у центральній частині міста. Згодом на вулицях будуть встановлені 350 сміттєвих контейнерів європейського зразка. На наступній сесії буде затверджено рішення щодо архітектурно-художньої концепції зовнішнього вигляду вулиць і територій Житомира, з метою їх впорядкування та покращення.

На завершення Георгій Мокрицький ознайомив присутніх зі своїм великим наробітком – рукописом третього тому «Енциклопедії Житомира». Він пояснив, що в цій книзі вміщений аналіз та опис 550 будинків Житомира. «Ми втрачаємо нашу архітектуру, обличчя міста», – додав краєзнавець.

Кароліна Калініна