У Житомирі завадили демонтажу пам’ятника Шелушкову згідно ЗУ “Про декомунізацію”

У Житомирі комунальним службам завадили демонтувати пам’ятник керівнику Житомирського підпільного обкому КПРС в часи Другої Світової Війни Георгію Шелушкову.

Демонтаж пам’ятників і пам’ятних знаків у Житомирі, в яких увічнюються діячі комуністичної партії Радянського Союзу та особи, причетні до окупації України, геноциду українців та військових злочинів в 20-му столітті відбувається у рамках Закону України “Про декомунізацію”.

Цей закон забороняє пропаганду соціал-націоналістичного та комуністичного тоталітарних режимів, як людиноненависницьких, результатом правління яких стали десятки мільйонів знищених людей. Особливо від окупації постраждала Україна.

Житомирський комуніст і журналіст Сергій Форест вважає, що демонтажу пам’ятника Шелушкову є недоцільним, оскільки ця людина захищала Житомир від нацистів в роки Другої Світової Війни й була замучена в застінках Гестапо в 1943-му році.

“Ці люди ціною свого життя відстояли честь і Незалежність України”, – каже Форест.

Член громадської ради при ОДА Олександр Коцюбко каже, що “люди на майдані виступали проти корупції Януковича, а не проти пам’ятників”.

Наступного дня, зі слів представників делегації до мера, міський голова Житомира Сергій Сухомлин дав слово, що зупинить демонтаж комуністичних пам’ятників і пам’ятних знаків у Житомирі.